ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ατομικό Πλάνο Σταδιοδρομίας από τα Κέντρα Πληροφόρησης Nέων του Οργανισμού Νεολαίας

Δελτίο Τύπου

Ποιο επάγγελμα πρέπει να επιλέξω; Τι μου ταιριάζει καλύτερα;

Ποια επιλογή επαγγελματικού κλάδου πρέπει να κάνω; Ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσω;

Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου όταν θα επιλέγω τον κλάδο σπουδών και το επάγγελμα που θα ακολουθήσω;

Για έναν νέο και μια νέα, τα πιο πάνω ερωτήματα είναι ουσιώδους σημασίας και αποτελούν θέματα που τους απασχολούν σε μεγάλο βαθμό, εφόσον καλούνται να λάβουν μια σημαντική απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον, την πορεία και την ευτυχία τους. Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και οι προοπτικές εργοδότησης και επαγγελματικής αποκατάστασης μεταβάλλονται διαρκώς, η λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης σε μια τόσο νεαρή ηλικία αποτελεί μεγάλη πρόκληση και σε πολλές περιπτώσεις είναι πηγή άγχους, τόσο για τους νέους, αλλά και για την οικογένειά τους.

Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας του Οργανισμού Νεολαίας, με τους έμπειρους και καταρτισμένους συμβούλους της, μπορεί να βοηθήσει ατομικά και ξεχωριστά τον κάθε νέο να δημιουργήσει το ατομικό πλάνο σταδιοδρομίας. Πρόκειται για ένα είδος «οδικού χάρτη», ο οποίος δημιουργείται από τους ίδιους τους νέους με τη στήριξη των συμβούλων και ο οποίος τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, να διερευνήσουν ποιες επαγγελματικές κατευθύνσεις ταιριάζουν καλύτερα στους ίδιους και ως εκ τούτου ποια επαγγελματική κατεύθυνση θα τους εξοπλίσει πιο καλά με τις κατάλληλες γνώσεις, για να ακολουθήσουν μετέπειτα τον επαγγελματικό κλάδο που τους ταιριάζει.

Οι σύμβουλοι της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας του ΟΝΕΚ προσφέρουν στους νέους δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας εργαλεία όπως είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα διερεύνησης eschoolconselor.com, για να μπορέσουν να καταρτίσουν το Ατομικό Πλάνο Σταδιοδρομίας και να διασφαλίσουν ότι το μέλλον τους θα το καθορίσουν και θα το σχεδιάσουν οι ίδιοι, έτσι όπως τους ταιριάζει.

Περισσότερα για την Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας του ΟΝΕΚ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα https://kepli.onek.org.cy/ypiresia-kathodigisis-karieras/ καθώς και στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 8000 27 57, στον οποίο μπορούν επίσης να διευθετήσουν το προσωπικό τους ραντεβού με έναν εκ των συμβούλων μας.

https://youtu.be/jnhdCa-XNHM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση