ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαψεύδει η Alpha Bank ότι διαπραγματεύεται απόκτηση μετοχών της Τρ. Κύπρου

Προχωρά στον επίσημο σχολιασμό του δημοσιεύματος του Bloomberg για πιθανή αγορά του ποσοστού Caius και CarVAl

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μια ημέρα μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που θέλει δυο μεγαλομετόχους της Τράπεζας Κύπρου να ψάχνουν να πωλήσουν τις μετοχές που έχουν στην Τράπεζα με πιθανό αγοραστή την Alpha Bank, ο όμιλος της Alpha Bank το διαψεύδει.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank στο Χρηματοστηριο Αθηνών, τονίζει ότι είναι αναληθή τα δημοσιεύματα που παρουσιάστηκαν για πιθανό ενδιαφέρον εξαγοράς μέρους των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

«Για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company από υφισταμένους μετόχους της», σημειώνει.

Στην επίσημη ανακοινωση του ΧΑΚ, τονίζει ότι, «στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το Bloomberg έβγαλε στη δημοσιότητα ότι Caius Capital και CarVal Investors έχουν αναθέσει σε Σύμβουλο για πιθανή πώληση των μετοχών που κατέχουν στην Τράπεζα Κύπρου, ύψους περίπου 15%.

Το δημοσίευμα ήθελε ένας εκ των ενδιαφερομένων για να αγοράσουν το 15% αυτό, να είναι και η Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση