ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επενδύσεις 60 εκατ. για γραφεία στην Λευκωσία

Καλοκαίρι ολοκληρώνεται το The Labs Tower, τέλος του ΄21 το κτήριο The Asteroid

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οι επενδύσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργία γραφείων στην Λευκωσία φαίνεται ότι συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Έρευνες αγοράς αναφέρουν ότι το προϊόν των γραφειακών χώρων, αποτελεί μια καλή επιλογή αφού έτσι θα καλυφθούν κενά της αγοράς, που σχετίζονται με την στέγαση και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εταιρειών.

The Labs Tower

Ήδη στη Λευκωσία είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτηρίου The Labs Tower στο κέντρο της Λευκωσίας. Πρόκειται για μια επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Το κτήριο είναι 22 υπέργειων επιπέδων, και τριών υπόγειων, συνολικού ύψους 95 μέτρων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει αριθμό επιχειρήσεων του ιδιοκτήτη του κτηρίου και Ισραηλινού επιχειρηματία Teggy Sagi. Πέραν των δικών του εταιρειών, ο χώρος του κτηρίου θα παραχωρείται για co- working space, δηλαδή για αξιοποίηση των γραφειακών χώρων μέσω ενοικίασης από άλλες εταιρείες.

The Asteroid

Οι εργασίες προχωρούν και για το κτήριο The Asteroid της εταιρείας BG Waywin Developments Ltd . Πρόκειται για επένδυση επίσης 30 εκατομμυρίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Το 16όροφο κτήριο ύψους 80m, διαθέτει δύο υπόγεια, 133 χώρους στάθμευσης, 200 m2 roof garden και 6000 m2 χώρους γραφείου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της κατασκευάστριας εταιρείας C&A Toumazis, Αλέξη Τουμαζή, ο μέγιστος αριθμός προσφερόμενων γραφείων θα είναι 15 και θα διατίθενται τόσο για ενοίκιο όσο και για αγορά σε τιμές της αγοράς, για γραφεία κατηγορίας Α. Αυτή την στιγμή, όπως αναφέρει, υπάρχουν συζητήσεις με κάποιους οργανισμούς για αγορά γραφειακού χώρου, πέραν του ενός ορόφου. «Με την κατασκευή τέτοιου είδους γραφείων ενισχύεται η προσπάθεια για προσέλκυση στην Κύπρο σοβαρών εταιρειών για regional head quartering» σχολιάζει ο κ. Τουμαζής. Σημειώνει επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί ενδιαφέρον τόσο για αγορά όσο και για ενοίκιο από εταιρείες κυπριακές ή ξένες οι οποίες έχουν κάποια παρουσία στην Κύπρο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση