ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευκαιρίες απασχόλησης νέων στο CERN

Εκπρόσωποι του διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο για εκδήλωση του Ιδρύματος Προώθησης και Έρευνας

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αξιοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις «Ευκαιρίες Εργασιακής Απασχόλησης στο CERN»/«Career Opportunities at CERN». Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του CERN, οι οποίοι θαπαρουσιάσουν τις δραστηριότητές του Οργανισμού καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρονται.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ των ωρών 16:00-19.00, απευθύνεται κυρίως σε νέους και ιδιαίτερα φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς), όπως επίσης και σε υπηρεσίεςΠανεπιστημίων που είναι αρμόδιεςγια θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των φοιτητών.

Ο CERN, στον οποίο συμμετέχουν 22 κράτη-μέλη από την Ευρώπη, μεταξύ τους και η Κύπρος, ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός παρέχει στους επιστήμονες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή πειραμάτων στοιχειωδών σωματιδίων με συμβολή στους τομείς της φυσικής, πληροφορικής, ιατρικής, μηχανικής και της τεχνολογίας. Παράλληλα, παρέχει την ευκαιρία σε φοιτητές διαφόρων επιστημών να εργαστούν στις εγκαταστάσεις του, με συμβόλαια ορισμένης διάρκειας. Τα περισσότερα προγράμματα απασχόλησης απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές θετικής κατεύθυνσης, όμως υπάρχουν και προγράμματα για φοιτητές άλλων κατευθύνσεων όπως διοίκησης, νομικής, ψυχολογίας, παιδαγωγικών, επικοινωνίας κ.ά.

Η Κύπρος εντάχθηκε στο CERN μετην ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλουςτην 1η Απριλίου 2016 και έκτοτε συμμετέχει στο πείραμα του Οργανισμού CMS στην Ελβετία. Επιπλέον, εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του Οργανισμού και έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ερευνητικές και μη δραστηριότητές του.

Με τη συμμετοχή της Κύπρου στο CERN,νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν στονΟργανισμό και μαθητές/φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν εξειδικευμένης κατάρτισης που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του CERN.Επιπρόσθετα, κυπριακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συμβόλαια εμπορικής και τεχνικής φύσεως και να επωφεληθούν από τη λήψη τεχνογνωσίας σε σημαντικούς τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ(www.research.org.cy) μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X