ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ Καποδίστριας: Πρωτοπόρος και ηγέτης στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Ο κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας είναι Co-CEO της Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ.

Στην εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ δεν λέμε απλά ότι «κρατάμε την Κύπρο σε κίνηση» αλλά το κάνουμε πράξη καθημερινά. Η δική μας ακρίβεια και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση, είναι που θα επιτρέψει σε έναν οδηγό να αφήσει το αυτοκίνητό του για σέρβις το πρωί και να το παραλάβει έτοιμο έως το απόγευμα, που θα καταστήσει εφικτή τη σύντομη επισκευή ενός εταιρικού αυτοκινήτου ώστε να συνεχιστεί ακατάπαυστα η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας και κατ’ επέκταση της χώρας.

Καθημερινός στόχος μας είναι να τροφοδοτούμε την αγορά με γνήσια ανταλλακτικά και αναλώσιμα, γρήγορα και στις καλύτερες δυνατές τιμές. Μπορεί να ακούγεται απλό και εύκολο αλλά στην πραγματικότητα και σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία: ξεκινάει από την έρευνα αγοράς, περνάει στις αποθήκες και από εκεί στο σύστημα διανομής. Αυτά δεν είναι εκφράσεις κλισέ αλλά η καθημερινότητά μας.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων και οι ελλείψεις στην αγορά λόγω της πανδημίας, παράλληλα με την αύξηση των τιμών, επηρέασαν το βαθμό ικανοποίησης των απαιτήσεων των συνεργείων αυτοκινήτων. Κοντολογίς, υπήρχαν ανταλλακτικά που δεν τα είχαμε άμεσα διαθέσιμα. Ανέβηκε, επίσης, η τελική τιμή η οποία δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς ανέβηκε το κόστος και των θαλάσσιων και των εγχώριων μεταφορών.
Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει ηγέτιδα του automotive aftermarket διότι βασίζεται σε γερά θεμέλια που της επιτρέπουν να διέρχεται με τις μικρότερες δυνατές απώλειες μέσα από κρίσεις, όπως αυτές που περάσαμε και αυτές που (είναι βέβαιο πως) θα ζήσουμε και στο μέλλον.

Η επένδυση στο προσωπικό, στις νέες τεχνολογίες αλλά και σε αποδοτικές, μακροχρόνιες συνεργασίες, θεωρούμε πως είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, μαζί βεβαίως με τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της επιχείρησης, την εντιμότητα και την εργατικότητα όλων των στελεχών και του προσωπικού, χαρακτηριστικά που μας κληροδότησε ο αείμνηστος πατέρας μας και ιδρυτής της εταιρείας Χριστόφορος Καποδίστριας και τα οποία παραμένουν και θα παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και ίση αμοιβή για ίδια εργασία ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής ή προτιμήσεων, παραμένουν ψηλά στις προτεραιότητες μας. Περαιτέρω, η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της αυτοκίνησης που κάνει μια μεγάλη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, με δεδομένο πως η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Η εξάρτηση της Κύπρου από μη ανανεώσιμες πηγές αλλά και η έλλειψη υποδομών (π.χ. σταθμοί φόρτισης), δεν ευνοούν τη σύντομη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, παρά τις όποιες εξαγγελίες και φιλοδοξίες. Εκτιμάται ότι και τα επόμενα 10-15 χρόνια τουλάχιστον, θα κυριαρχούν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων που πωλούνται σήμερα στην Κύπρο.
Παρόλα αυτά, η ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ είναι πανέτοιμη για τη μετάβαση, αφού οι πλείστοι συνεργάτες της είναι αυτοί που κατασκευάζουν τα διάφορα τμήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, από τα ελαστικά έως τις μπαταρίες.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Η εταιρεία Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε το 1969 από τον αείμνηστο Χριστόφορο Καποδίστρια, αρχικά ως εταιρεία εισαγωγής ανταλλακτικών για αυτοκίνητα Volkswagen και σύντομα έφτασε να αντιπροσωπεύει στην Κύπρο τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανταλλακτικών πρώτης εφαρμογής. Σήμερα διαθέτει επτά καταστήματα σε όλες τις πόλεις, στο Παραλίμνι και στην Αλάμπρα, ενώ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ελαστικών, λιπαντικών και επαγγελματικών εργαλείων.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Πρόγραμμα εγγύησης ελαστικών «Safety Together»

Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ φέρνει μια σημαντική καινοτομία στον τομέα της εγγύησης ελαστικών. Με το πρόγραμμα «Safety Together» εγγυάται κάθε καινούργιο σετ Goodyear και Dunlop για 12 μήνες ή 20.000 χιλιόμετρα (ό,τι έρθει πρώτο). Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προνοεί δωρεάν αντικατάσταση ενός ελαστικού που θα καταστραφεί εντός του (χρονικού ή χιλιομετρικού) πλαισίου της εγγύησης. Έτσι, πέρα από την ασφάλεια, την ποιότητα και τις επιδόσεις των τεχνολογικά προηγμένων ελαστικών Goodyear και Dunlop, οι οδηγοί έχουν πλέον ένα ακόμα πλεονέκτημα επιλέγοντάς τα από το δίκτυο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: την εγγύηση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο ανταμείβει ουσιαστικά όσους επιλέξουν τις δύο φίρμες που παράγουν ελαστικά πρώτης εφαρμογής για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, ενώ έχουν συνδεθεί με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία του ελαστικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η αγορά τεσσάρων καινούργιων ελαστικών. Η εγγύηση καλύπτει ιδιωτικής χρήσης οχήματα με κυπριακές πινακίδες που δεν υπερβαίνουν σε βάρος τα 3.500 κιλά. Εξαιρούνται ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων πολυτελείας και ελαστικά off - road. Εξαιρούνται επίσης φθορές από ατυχήματα, μηχανικές βλάβες, φωτιά ή κακόβουλες ενέργειες.

Το πρόγραμμα «Safety Together» έρχεται να καθησυχάσει μια μεγάλη και πολύ λογική ανησυχία του οδηγού που επιλέγει καινούργια, premium ελαστικά για το αυτοκίνητό του, δαπανώντας ένα σεβαστό ποσό για να τα αποκτήσει: τι συμβαίνει εάν ένα ελαστικό καταστραφεί χωρίς ευθύνη του οδηγού όσο το σετ είναι ακόμα καινούργιο;

Τα περιστατικά αυτά είναι αρκετά, με σημαντικότερη αιτία προβλήματος το οδικό δίκτυο της Κύπρου που σε πολλά σημεία είναι γεμάτο με λακκούβες και άλλες παγίδες για τα ελαστικά και το αυτοκίνητο, ενώ η γενικότερη ακαταστασία που επικρατεί σε πολλά σημεία των δρόμων εντός των πόλεων, έχει ως αποτέλεσμα καρφιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα να απειλούν καθημερινά τα ελαστικά μας. Το πρόγραμμα ισχύει για αγορά από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της εταιρείας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Όλες οι πληροφορίες και ο κατάλογος των συνεργατών είναι αναρτημένες στο safetytogether.cy ενώ στη διάθεση των δικαιούχων είναι και το warrantytyres@kapodistrias.com.cy.

Νο1 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ εισήλθε στην αγορά ελαστικών το 2012 με τα επώνυμα, κινεζικής κατασκευής ελαστικά Sailun. Τα επόμενα χρόνια πρόσθεσε στην γκάμα της τα κορεάτικα ελαστικά πρώτης εφαρμογής Hankook και την budget επιλογή του ίδιου εργοστασίου Laufenn. Από το 2018 έχουν προστεθεί στην γκάμα της εταιρείας τα premium ελαστικά Goodyear και Dunlop καθώς και τα ελαστικά Sava, καθιστώντας την ως τον μεγαλύτερο αντιπρόσωπο και διανομέα ελαστικών στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση