ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με εμβόλια και τεστ σε εστιατόρια και καφετέριες - Αντίδραση Λεβέντη

Τι αναφέρει στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης

Της Άντρης Θρασυβούλου

Απογοητευμένοι είναι οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής με αφορμή την απόφαση αναστολής λειτουργίας των χώρων εστίασης από τη Δευτέρα (26/4) μέχρι και τις 10 Μαΐου. Όπως αναφέρει στην «Κ», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης, η απόφαση του Υπουργικού έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης έντονο προβληματισμό. 

«Nιώθουμε αδικία και είμαστε προβληματισμένοι για το τι θα γίνει στο μέλλον και πώς το κράτος θα στηρίξει τις επιχειρήσεις ώστε να επιβιώσουν», σημειώνει ο κ. Λεβέντης.

Αντίδραση για τα όσα θα ισχύουν από τις 10 Μαϊου

 Σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου που αφορά στα όσα θα ισχύουν από την 10η Μαϊου οπότε και αίρονται τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί, δηλαδή στο ότι ο επισκέπτης σε χώρους εστίασης θα  πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την έντονη αντίθεση του. «Θα έπρεπε να ισχύσει σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς υπάρχουν πολλές ηλικίες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί αφού δεν έχει έρθει η σειρά τους. Δυστυχώς φθάνουμε σε αυτό το σημείο και πληρώνουμε βαρύ τίμημα εξαιτίας της αδυναμίαςτης πολιτείας να επιβάλει το πρωτόκολλο», σημειώνει ο ίδιος.

Τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΣΙΚΑ αναμένεται να έχει επαφές με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση