ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα προσπάθεια για πώληση δανείων από τη ΚΕΔΙΠΕΣ

Μικρότερη περίμετρος για το «Λήδρα» και βγαίνουν εκτός πλάνου τα δάνεια Δήμων και Κοινοτήτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το έργο Λήδρα που αφορά σε πώληση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, επανεξετάζεται για μειωμένη περίμετρο που δεν θα περιλαμβάνει δάνεια Δήμων και Κοινοτήτων «λόγω αρνητικών επιπτώσεων στους δημοσιονομικούς δείκτες δεδομένων των αρνητικών μακροοικονομικών συγκυριών».

Έχει επίσης ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της αναθεωρημένης συμφωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία Altamira όσον αφορά τη Δέσμευση 18 και τον όρο ότι η συμφωνία πρέπει να συνάδει με όρους αγοράς. Στα πλαίσια της διαδικασίας έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα ότι η αναθεωρημένη συμφωνία συνάδει με όρους αγοράς. Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει εντός του Δ’ Τριμήνου 2022.

Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των συμφωνιών από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν εγκριθεί οι συμφωνίες μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από τη ΣΕΔΙΠΕΣ προς την ΚΕΔΙΠΕΣ από τις εμπλεκόμενες εταιρείες και την Κυπριακή Δημοκρατία. Η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δ’ Τρίμηνο 2022.

Με απόφαση Ειδικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2022, η ΣΕΔΙΠΕΣ προχώρησε στην αποξένωση ολόκληρου του μεριδίου συμμετοχής που κατείχε σε αριθμό Συνεργατικών Εταιρειών και τη Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών (ΣΥΚΕΣΥ) με αντάλλαγμα μετρητά, ακίνητα και τις μετοχές μειοψηφίας που κατείχαν τόσο η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών όσο και οι Συνεργατικές Εταιρείες Συμμετοχών (ΣΕΣ) στη ΣΕΔΙΠΕΣ. Η ΚΕΔΙΠΕΣ σημείωσε πως η τελική μορφή της αποξένωσης ήταν αποτέλεσμα διαβούλευσης με το Υπουργείο Οικονομικών, τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών.

«Με την υλοποίηση των πιο πάνω η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταστεί πλέον ο μόνος μέτοχος της ΣΕΔΙΠΕΣ μέσω της απόκτησης από τη ΣΕΔΙΠΕΣ των μετοχών μειοψηφίας που κατέχουν στο κεφάλαιο της ΣΕΔΙΠΕΣ οι ΣΕΣ και η ΣΥΚΕΣΥ», αναφέρει η ΣΕΔΙΠΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση