ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποια είναι η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την Κωτσόβολος

H εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα PaaS που συνδέει επιχειρήσεις και καταναλωτές με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε συνδρομητική βάση

Money Review

Την εξαγορά της Κωτσόβολος μελετά η εταιρεία Easylyzi, η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα PaaS που συνδέει επιχειρήσεις και καταναλωτές με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε συνδρομητική βάση. 

Η εταιρεία, μέσω της πλατφόρμας της, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες «να αποκτούν πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας χωρίς το βάρος της ιδιοκτησίας, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τα οφέλη των προϊόντων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα απόβλητα και μεγιστοποιώντας τη χρήση των πόρων».

«Οι πελάτες θα μπορούν να βρουν τεχνολογία αιχμής σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών επιλέγοντας το χρονοδιάγραμμα και τα προϊόντα που τους εξυπηρετούν καλύτερα» σημειώνει και τονίζει ότι στόχος της είναι να προσφέρει «καινοτόμες υπηρεσίες που βοηθάνε τον Έλληνα καταναλωτή στην καθημερινότητα του».

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο να γίνει η 1η εταιρεία κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η Easylyzi εξετάζει με την εταιρεία διαχείρισης, τις απαιτήσεις για την εξαγορά της εταιρείας Κωτσόβολος, δεσμευόμενη ότι «θα προστατέψει το όνομα, την ιστορία αλλά και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το MR εκτός της διαδικασίας διεκδίκησης της «Κωτσόβολος» μείνει τελικά η «Πλαίσιο Υπολογιστές», καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κατάθεση προσφοράς. Η Quest, από την άλλη είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που επισήμως δηλώνει ότι προχώρησε στην κατάθεση ενδεικτικής και μη δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση της «Κωτσόβολος», μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σιγήν ιχθύος, από την άλλη, τηρεί η ΔΕΗ για το αν κατέθεσε ή πρόκειται τελικά να καταθέσει προσφορά για την «Κωτσόβολος», ενώ μένει να δούμε πόσοι και ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα καταθέσουν προσφορά στη Citigroup, η οποία «τρέχει» τη διαδικασία πώλησης.

Σημειώνεται τέλος, ότι εάν τελικά πωληθεί, αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η «Κωτσόβολος», η οποία μετρά 73 χρόνια ζωής, θα αλλάξει ιδιοκτήτη. Η ιστορία της ξεκινάει το 1950, όταν ο Παναγιώτης Κωτσόβολος άνοιξε ένα μικρό κατάστημα στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας, πωλώντας με δόσεις κυρίως ραδιόφωνα και κουζίνες. Το 1979 ο Μαρίνος Παράβαλος εξαγόρασε το 56% της εταιρείας και δύο χρόνια αργότερα απέκτησε το 100% αυτής. Το 1993 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη «Φουρλής Trade AEBE» και το 1998 ήταν η «Κωτσόβολος» υπό την ιδιοκτησία του Φουρλή που εξαγόρασε την έτερη μεγάλη αλυσίδα του κλάδου, τη «Ράδιο Αθήναι», ενώ το 2005 η εταιρεία πωλήθηκε στην Dixons, που αποτελεί και τον τελευταίο ιδιοκτήτη της. Η «Κωτσόβολος» διαθέτει σήμερα 93 καταστήματα στην Ελλάδα και τρία στην Κύπρο (σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση