ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΤΕΚ: O τουριστικός τομέας να αφεθεί εκτός αντιπαραθέσεων

Δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις από φορείς για λήψη μέτρων αντίδρασης

ΚΥΠΕ

Έκκληση όπως ο τουριστικός τομέας αφεθεί εκτός των όποιων αντιπαραθέσεων σχετίζονται με τα υγειονομικά μέτρα διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, απευθύνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Σε ανακοίνωση, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις από φορείς του τομέα εστίασης για λήψη μέτρων αντίδρασης και στα αεροδρόμια της χώρας, ο ΣΤΕΚ καλεί «όλους τους εμπλεκόμενους να λειτουργήσουν με σύνεση και να μην δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα που μόνο χειρότερη θα κάνουν την κατάσταση».

«Τα δεδομένα στο τουριστικό μέτωπο είναι ήδη ιδιαίτερα προβληματικά τις τελευταίες βδομάδες», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι «εάν στην κακή επιδημιολογική μας εικόνα και τον έντονο ανταγωνισμό προστεθούν κι άλλα ζητήματα, όπως ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, είναι βέβαιο πως τόσο οι ίδιοι οι τουρίστες όσο και οι οργανωτές ταξιδιών θα στρέψουν πλήρως την προσοχή τους προς άλλους προορισμούς».

Ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι «η δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων τα οποία θα βλάψουν αναπόφευκτα και μεγάλη μερίδα του ίδιου του τομέα της εστίασης, δεν θα έπρεπε να είναι καν μέρος της συζήτησης για λήψη των όποιων μέτρων».

«Ούτε για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα, είναι εύκολη ή χωρίς κόστος η εφαρμογή των μέτρων, όμως σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί», προσθέτει.

Αν θα επέλθουν αλλαγές και τροποποιήσεις των Διαταγμάτων, σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, «αυτές πρέπει να γίνουν μετά από συζήτηση και διαβούλευση και όχι μέσω ενεργειών που θα επιβαρύνουν την κατάσταση και θα στείλουν λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό».

«Και σίγουρα όχι σε βάρος της μεγάλης προσπάθειας για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση