ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα νέα χρονοδιαγράμματα για το NYX Λευκωσίας

Μεταφέρεται το 2022 η έναρξη των εργασιών για το ξενοδοχείο της Μακαρίου, Οκτώβριο ξεκινούν για το NYX Λεμεσού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Εντός του 2022 τοποθετείται χρονικά η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου NYX Hotel Λευκωσίας. Το ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί στην θέση του κτηρίου της πρώην Λαϊκής στην λεωφόρο Μακαρίου, επρόκειτο βάσει προηγούμενου προγραμματισμού να λειτουργήσει το 2021. Ωστόσο, οι εργασίες πάγωσαν τους τελευταίους μήνες. Μιλώντας με τον διευθυντή του έργου Μιχάλη Μουζουρίδη, απέδωσε την στασιμότητα στην συγκεκριμένη ανάπτυξη στην πανδημία. Για το έργο έχει υποβληθεί αίτηση για άδεια οικοδομής και αίτηση για πολεοδομική άδεια ενώ εκκρεμεί παράλληλα η αποδοχή των όρων για την χρήση του χώρου στάθμευσης από πλευράς δήμου Λευκωσίας. Στο μεταξύ στην σελίδα της Leonardo Hotels& Resorts Cyprus αναφέρει ότι το άνοιγμα του ξενοδοχείου προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2023, χρονοδιάγραμμα το οποίο δύσκολα, βάσει των εξελίξεων, θα τηρηθεί.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους και έχει κοινοποιήσει κάποιες προϋποθέσεις για συμμόρφωση- όπως είναι η διευθέτηση εξαγοράς συντελεστή και η εξαγορά χώρων στάθμευσης στη βάση προνοιών του Σχεδίου Περιοχής και αναμένεται πλέον η ανταπόκριση της εταιρείας στις εν λόγω προϋποθέσεις.

Εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις τότε το έργο αναμένεται ότι θα προχωρήσει. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 198 δωματίων 14 ορόφων και δύο υπόγεια τα οποία πιθανώς να στεγάζουν τον χώρο εστίασης για το προσωπικό και διάφορες τεχνικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για επένδυση 41,7 εκατ. ευρώ, (6,7 εκατ. για αγορά).

Τον Οκτώβριο στην Λεμεσό

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι εργασίες για το NYX Λεμεσού. Σύμφωνα με τον κ. Μουζουρίδη οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Γενάρη του 2023, οπότε και το ξενοδοχείο θα μπορεί να δεχτεί τους πρώτους του πελάτες. Το ξενοδοχείο στην Λεμεσό είναι δυναμικότητας 195 δωματίων.

Βάσει σχεδιασμών, τα δύο ξενοδοχεία θα είναι πεντάστερα city hotels και θα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες. Η εταιρεία προωθεί επίσης τις διαδικασίες για ανοίγματα NYX σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2022 και τον Μάη του 2023 αντίστοιχα.

Προσανατολίζεται επίσης σε νέα ανοίγματα της αλυσίδας Leonardo Hotels σε Πάφο, Αγία Νάπα και Πρωταρά. Η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται στην Πάφο με τα ξενοδοχεία Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa, Leonardo Laura Beach & Splash Resort και Leonardo Cypria Bay, και στον Πρωταρά με το Leonardo Crystal Cove Hotel & Spa by the sea.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση