ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:13
 

Τελικό «ναι» και από ξενοδόχους για συλλογική σύμβαση

Πέρασε κατά πλειοψηφία σε σημερινή συνέλευση των συνδέσμων ξενοδόχων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τέλος στην αγωνία για το μέλλον της εργατικής ειρήνης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μετά την σημερινή απόφαση των συνδέσμων Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ οι οποίοι συναίνεσαν τελικά στην μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η απόφαση υπέρ της πρότασης πέρασε κατά πλειοψηφία στο πλαίσιο σημερινής κοινής συνέλευσης των δύο συνδέσμων των ξενοδόχων. Είχε προηγηθεί η έγκριση της πρότασης από την συνδικαλιστική πλευρά των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Βάσει των προνοιών της κατ΄αρχήν συμφωνίας το εργατικό κόστος θα αυξηθεί κατά 16% για τους ξενοδόχους, λόγω και της θεσμοθέτησης του κατώτατου μισθού και την επαναφορά ωφελημάτων για τους εργαζομένους και την αποκατάσταση του ποσοστού στο Ταμείο Προνοίας από την εργοδοτική πλευρά. Αρνητικά αντιμετωπίζεται και η πρόνοια για καταβολή ποσού προς τις συντεχνίες σε μηνιαία βάση για το Ταμείο Ευημερίας.

Πάντως παρά τις εξελίξεις, μερικά εικοσιτετράρα πριν την τελική απόφαση, φαίνεται ότι οι ξενοδόχοι είχαν χωριστεί σε δύο πλευρές λόγω των έντονων επιφυλάξεων που είχαν εκφραστεί κυρίως από τους ιδιοκτήτες των μικρών ξενοδοχείων για την οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις τους με την εφαρμογή αυτών των προνοιών. 

Μετά και από αυτή την εξέλιξη και εκτός απροόπτου αναμένεται ότι η Υπουργός Εργασίας θα καλέσει τις δύο πλευρές, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα για τις τελικές υπογραφές στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης.

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την Μεσολαβητική Πρόταση για τη συλλογική σύμβαση

Εγκρίθηκε από ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ η Μεσολαβητική Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι Σύνδεσμοι ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ σε κοινή Έκτακτη Γενική τους Συνέλευση έθεσαν ενώπιον των Μελών τους την Μεσολαβητική Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Προστίθεται ότι κατά την διάρκεια της Συνέλευσης ανταλλάγησαν απόψεις και δόθηκαν διευκρινίσεις προς τα Μέλη και ακολούθησε ψηφοφορία στα πλαίσια της οποίας η Πρόταση έτυχε της έγκρισης των Μελών κατά πλειοψηφία. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί στην Υπουργό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X