ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:49
 

Τελικό «ναι» και από ξενοδόχους για συλλογική σύμβαση

Πέρασε κατά πλειοψηφία σε σημερινή συνέλευση των συνδέσμων ξενοδόχων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τέλος στην αγωνία για το μέλλον της εργατικής ειρήνης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μετά την σημερινή απόφαση των συνδέσμων Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ οι οποίοι συναίνεσαν τελικά στην μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η απόφαση υπέρ της πρότασης πέρασε κατά πλειοψηφία στο πλαίσιο σημερινής κοινής συνέλευσης των δύο συνδέσμων των ξενοδόχων. Είχε προηγηθεί η έγκριση της πρότασης από την συνδικαλιστική πλευρά των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Βάσει των προνοιών της κατ΄αρχήν συμφωνίας το εργατικό κόστος θα αυξηθεί κατά 16% για τους ξενοδόχους, λόγω και της θεσμοθέτησης του κατώτατου μισθού και την επαναφορά ωφελημάτων για τους εργαζομένους και την αποκατάσταση του ποσοστού στο Ταμείο Προνοίας από την εργοδοτική πλευρά. Αρνητικά αντιμετωπίζεται και η πρόνοια για καταβολή ποσού προς τις συντεχνίες σε μηνιαία βάση για το Ταμείο Ευημερίας.

Πάντως παρά τις εξελίξεις, μερικά εικοσιτετράρα πριν την τελική απόφαση, φαίνεται ότι οι ξενοδόχοι είχαν χωριστεί σε δύο πλευρές λόγω των έντονων επιφυλάξεων που είχαν εκφραστεί κυρίως από τους ιδιοκτήτες των μικρών ξενοδοχείων για την οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις τους με την εφαρμογή αυτών των προνοιών. 

Μετά και από αυτή την εξέλιξη και εκτός απροόπτου αναμένεται ότι η Υπουργός Εργασίας θα καλέσει τις δύο πλευρές, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα για τις τελικές υπογραφές στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης.

ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ αποδέχθηκαν την Μεσολαβητική Πρόταση για τη συλλογική σύμβαση

Εγκρίθηκε από ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ η Μεσολαβητική Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι Σύνδεσμοι ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ σε κοινή Έκτακτη Γενική τους Συνέλευση έθεσαν ενώπιον των Μελών τους την Μεσολαβητική Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Προστίθεται ότι κατά την διάρκεια της Συνέλευσης ανταλλάγησαν απόψεις και δόθηκαν διευκρινίσεις προς τα Μέλη και ακολούθησε ψηφοφορία στα πλαίσια της οποίας η Πρόταση έτυχε της έγκρισης των Μελών κατά πλειοψηφία. Σχετική επιστολή θα αποσταλεί στην Υπουργό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X