ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κομισιόν ενέκρινε κυπριακό πρόγραμμα κινήτρων για αερογραμμές που πλήγηκαν από την πανδημία

Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΕ

Την έγκριση του κυπριακού προγράμματος παροχής κινήτρων ύψους 6,13 εκατομμυρίων ευρώ προς τις αεροπορικές εταιρείες που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19, ανακοίνωσε η Κομισιόν, σημειώνοντας πως διαπίστωσε πως το πρόγραμμα συνάδει με το προσωρινό πλαίσιο της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα αποτελεί επαναφορά του μέτρου ενίσχυσης που εγκρίθηκε από την Κομισιόν την 1η Ιουλίου 2020 (SA.57691) και το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το μέτρο, που προβλέπει στήριξη μέσω άμεσων επιχορηγήσεων απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Το ύψος της επιχορήγησης θα εξαρτάται από τον συντελεστή πληρότητας του αεροσκάφους (δηλαδή τον αριθμό των επιβαινόντων επί του συνόλου του συνολικού αριθμού επιβατών που μπορεί να μεταφέρει το αεροσκάφος), ξεκινώντας από πληρότητα 41% μέχρι πληρότητα 70%, και θα καταβάλλεται ανά επιβάτη.

Όπως επισημαίνεται, στόχος του προγράμματος είναι «η στήριξη των αεροπορικών εταιρειών με ολοκληρωμένο και αμερόληπτο τρόπο, ώστε να αποκατασταθούν τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς την Κύπρο και, ως εκ τούτου, να επιτευχθεί η ανάκαμψη της αεροπορικής συνδεσιμότητας και του τουρισμού».

Το κυπριακό πρόγραμμα θεωρείται σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις, καθώς δεν θα υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά δικαιούχο και θα ισχύει με τελική ημερομηνία τις 30 Ιουνίου 2022.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, η Επιτροπή κατέληξε πως «το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση