ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείνει τον καταρράκτη ο κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα

Εγείρει θέματα ασφάλειας και καθαριότητας, συναντάται με την έπαρχο στις 28 Αυγούστου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν αυτές τις μέρες την Κρήτου Τέρρα και τον διάσημο και πανέμορφο καταρράκτη που έβαλε την κοινότητα στον χάρτη των τουριστικών εξορμήσεων, θα πρέπει να προετοιμαστούν ότι εκτός από την φυσική ομορφιά, θα δουν και σκουπίδια τα οποία άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι.  Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν κάθε εβδομάδα στην κοινότητα, αναφέρει ο κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους, οι οποίοι φεύγοντας αφήνουν πίσω τους ένα σκουπιδότοπο.

Ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι η κοινότητα δεν έχει έσοδα για να επωμιστεί το βάρος της ευθύνης και της συντήρησης

Καθημερινά ο ίδιος μεταβαίνει με το δικό του αυτοκίνητο, φορτώνει τα σκουπίδια και φροντίζει την καθαριότητα στο σημείο, αφού το σκυβαλοφόρο όχημα δεν μπορεί να μεταβεί στον χώρο. Πρόκειται για μια κοινότητα εβδομήντα κατοίκων, με χαμηλά έσοδα, και ανεπάρκεια σε προσωπικό για να αναλάβει την διαχείριση χώρου τον οποίο επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση χιλιάδες επισκέπτες.

Ωστόσο, από την στιγμή που πρόκειται για ένα τουριστικό σημείο, είναι σαφές ότι θα πρέπει να εξευρεθούν καλύτεροι τρόποι διαχείρισης του.

Δεν υπάρχει ασφάλεια

Την ίδια ώρα εγείρονται θέματα ασφάλειας των επισκεπτών. Ο τρόπος εισόδου και εξόδου στον χώρο είναι ένας, και η στενότητα του δρόμου δεν επιτρέπει σε αυτοκίνητα αντίθετης κατεύθυνσης να κινηθούν ταυτόχρονα. Από την στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος εξόδου από το σημείο, είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπογραμμίζει ο κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους. «Τότε όλοι θα αναζητούν ευθύνες από το κοινοτικό συμβούλιο», αναφέρει. Εισήγηση του, η οποία θα τεθεί και ενώπιον της Επάρχου Πάφου, είναι το κλείσιμο του χώρου και η απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες μέχρις ότου επιλυθούν τα ζητήματα και ληφθούν τα παραίτητα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των επισκεπτών. Η πρόταση του θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει με την κ. Μαίρη Λάμπρου την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Μιλώντας στην «Κ» καλεί παράλληλα τις αρμόδιες αρχές, ήτοι Υφυπουργείο Τουρισμού, Δασονομείο και Επαρχιακή Διοίκηση να εξετάσουν σοβαρά τα ζητήματα που προκύπτουν. Ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι η κοινότητα δεν έχει έσοδα για να επωμιστεί το βάρος της ευθύνης και της συντήρησης ενός χώρους που επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, ούτε την κατασκευή χώρου στάθμευσης σε σημείο το οποίο έχει υποδείξει το δασονομείο.

Φυσικά η Κρήτου Τέρρα δεν είναι η μοναδική περίπτωση  ασέβειας προς το περιβάλλον μας, και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο δασικό πάρκο του Ακάμα, με τους επισκέπτες και τους κατασκηνωτές να μετατρέπουν σε καθημερινή βάση σημεία του πάρκου σε σκουπιδότοπους, ενώ ο δρόμος που οδηγεί προς την Φοντάνα Αμορόζα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τους οδηγούς.

Υπολογίζεται πως τον Αύγουστο επισκέπτονται του Καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα 2 χιλιάδες άτομα την ημέρα δημιουργώντας ουρές αναμονής μέσα στο δάσος για να περάσουν από την μικρή οπή της σπηλιάς στον τρίτο καταρράκτη που είναι και ο πιο εντυπωσιακός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση