ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής σταδιοδρομίας από την Wista Κύπρου

Στόχος η γεφύρωση των χασμάτων νεών επαγγελματιών

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ειδικά σχεδιασμένο για να καθοδηγήσει τους νέους επαγγελματίες στις αρχές της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στον ναυτιλιακό τομέα, τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά είναι το νέο πρόγραμμα MentorShip της MentorWave. Tην έναρξη του προγράμματος ανακοίνωσε η WISTA Κύπρου οργάνωση που προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στην ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς ενισχύει και την ποικιλομορφία του κλάδου. «Στον πυρήνα της πρωτοβουλίας μας βρίσκεται η αφοσίωση στην παροχή στοχευμένης καθοδήγησης και σταθερής υποστήριξης έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ανταλλαγή γνώσεων ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της καθοδήγησης και του mentorship για την επίτευξη προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης» ανέφερε η Πρόεδρος της οργάνωσης κ.α. Ναταλία Μπούρη Λόγιαλ.

Με την έναρξη του προγράμματος η Wista εστιάζει στην συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης να γεφυρώσει το χάσμα για όσους ξεκινούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία προερχόμενοι από άλλους κλάδους, καθώς και εκείνους που μεταβαίνουν μεταξύ γραφειακών και επιβατηγών ρόλων. Αυτή η συνέργεια υπογραμμίζει τη συλλογική δέσμευση στην ανάπτυξη μιας ζωντανής, καλά υποστηριζόμενης κοινότητας νεοεισερχόμενων στον ναυτιλιακό τομέα, εκπαιδεύοντας τους να συνεισφέρουν σημαντικά στον κλάδο.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια έξι μήνες και θα περιλαμβάνει κατ ́ιδίαν συναντήσεις με τους μέντορες καθώς και ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης. Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται και από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και την YoungShip Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε  https://wista-mentorwave.com

Ποια είναι η Wista Κύπρου

Η WISTA Κύπρου είναι μέλος της WISTA International. Η WISTA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την ποικιλομορφία στον τομέα της ναυτιλίας. Τα μέλη της WISTA Κύπρου είναι άτομα σε ηγετικούς ρόλους τα οποία πιστεύουν και εργάζονται για:

• Την ελαχιστοποίηση του υφιστάμενου χάσματος ηγεσίας μεταξύ των φύλων στους τομείς της

ναυτιλίας, του εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

• Την δημιουργία μιας κοινότητας μεταξύ των μελών της, διευκολύνοντας την ανταλλαγή επαφών,

πληροφοριών και εμπειριών

• Την προώθηση της δημιουργίας επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των μελών της

• Την διευκόλυνση της επαγγελματικής εξέλιξης των μελών της

• Την διασύνδεση με άλλα συναφή ιδρύματα και οργανισμούς παγκοσμίως

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Καραμήτα

Ναυτιλία: Τελευταία Ενημέρωση