ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντικό για Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας

Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη ανέδειξε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Αριστείας της Κοινοπολιτείας, για το οποίο θα υπογραφεί σήμερα μνημόνιο συναντίληψης

ΚΥΠΕ

Ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη ανέδειξε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Αριστείας της Κοινοπολιτείας, για το οποίο θα υπογραφεί σήμερα μνημόνιο συναντίληψης με την Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ινστιτούτου για την Θάλασσα και την Ναυτιλία (CMMI), στο πλαίσιο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας για τους ωκεανούς.

Η κ. Χατζημανώλη, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ κατά την άφιξή της στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου στην Πάφο, ανέφερε ότι το Κέντρο Αριστείας είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα «γιατί αναδεικνύουμε την τεχνογνωσία που έχουμε ως επιστημονικό δυναμικό και με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και τις υπόλοιπες χώρες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, οι οποίες δεν έχουν αυτή την τεχνογνωσία, ώστε να μπορέσουν από τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε εμείς να προοδεύσουν και οι ίδιοι».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της διοργάνωσης της Συνόδου στην Κύπρο, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «μας εμπιστεύθηκε η Κοινοπολιτεία για να οργανώσουμε αυτή την πολύ μεγάλη εκδήλωση». Σημείωσε ότι στη Σύνοδο συμμετέχουν 33 χώρες και 17 Υπουργοί, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις και θα αποφασίσουν κοινές δράσεις που θα οδηγήσουν στη συνέχεια στη Σαμόα, στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ναυτιλία: Τελευταία Ενημέρωση