ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

1.300 θέλησαν και 924 μπήκαν στο Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης

Θετικό πρώτο αποτύπωμα για την ενδεχόμενη ένταξη στο Σχέδιο τουλάχιστον 800 δανειοληπτών

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί περίπου 1.300 αιτήσεις, με θετικό πρώτο αποτύπωμα για την ενδεχόμενη ένταξη στο Σχέδιο τουλάχιστον 800 δανειοληπτών, βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με περαιτέρω ενημέρωση, οι 924 αιτήσεις από τις 1.295 αιτήσεις που παραλήφθηκαν έχουν εγκριθεί, ενώ η ΚΕΔΙΠΕΣ διατηρεί €60εκ. σε απόθεμα που αφορά σε μελλοντικές αγορές ακινήτων στα πλαίσια του Σχεδίου «Ενοίκιο Έναντι Δόσης». Πάνω από το 70/5 των αιτήσεων έχουν περάσει τον αρχκό έλεγχο και θα υποβληθούν σε τεχνική και νομική επιμέλεια.

Ο αριθμός αυτός έχει περιθώρια να ανέβει παραπάνω, αφού υπάρχουν αρκετοί μήνες ακόμα για να μπει κάποιος ενδιαφερόμενος στο Σχέδιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΚΕΔΙΠΕΣ για τα αποτελέσματα του 2023, τονίζεται πως, παράλληλα, μέσω νέας συγκεκριμένης εκστρατείας προς τη μερίδα δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις με μόνη εξασφάλιση την πρώτη κατοικία κάτω των €350 χιλ., θα δίνει πλέον και τη δυνατότητα πλήρους εξόφλησης του δανεισμού στη βάση της αξίας του ακινήτου.

«Μέσω αυτών των συντονισμένων ενεργειών, όπως και των υφιστάμενων επιλογών που προσφέρουμε: των βιώσιμων αναδιαρθρώσεων (πέραν του €1,5δις από έναρξη εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ), των αναδιαρθρώσεων με την ανταλλαγή ακινήτων (πέραν του €1,0δις), των κυβερνητικών σχεδίων προστασίας ευάλωτων και συνεργάσιμων δανειοληπτών (ΕΣΤΙΑ, ΟΙΚΙΑ και ΣΕΕΔ) και των νομοθετικών τροποποιήσεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή, οι οποίες κρίνονται ως διαχειρίσιμες και λειτουργικές, θεωρούμε ότι όλοι οι δανειολήπτες θα έχουν κάθε δυνατότητα εποικοδομητικής στήριξης και συνεργασίας για συναινετική λύση», σημειώνεται στα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως, τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η υλοποίηση του  Σχεδίου «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» (ΣΕΕΔ), μιας σημαντικής κρατικής πρωτοβουλίας για κοινωνική στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών που έχουν ως εξασφάλιση την Κύρια Κατοικία τους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση