ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς καταψήφιση την 31η Μαρτίου τα νομοσχέδια για Cyta

Σύντομη και χωρίς κάτι συγκεκριμένο προς συζήτηση ήταν η τελευταία συνεδρία για το θέμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από δέκα λεπτά συζήτησης και τίποτα καινούργιο επί της ουσίας, ολοκληρώθηκε η τελευταία συζήτηση γύρω από τα νομοσχέδια που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της Cyta. Τα πέντε κυβερνητικά νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της Cyta οδηγούνται στην Ολομέλεια για καταψήφιση την Πέμπτη 31 Μαρτίου, εκτός απροόπτου. Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τοποθετήθηκαν εναντίον, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης.

«Στην Επιτροπή όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί εναντίον των συγκεκριμένων νομοθετημάτων που αφορούν την αποκρατικοποίηση της Cyta, άρα οδηγούνται στην Ολομέλεια για καταψήφιση» είπε ο προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτής ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή θα αναμένει τη γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των νομοσχεδίων, ο κ. Βότσης εξήγησε πως «είτε έρθει η γνωμάτευση είτε όχι, δεν έχει πλέον σημασία γιατί θα καταψηφιστούν».

Τα πέντε νομοσχέδια θα σταλούν από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποφανθεί κατά πόσον είναι συμβατά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε θέματα κρατικών ενισχύσεων.

Νωρίτερα, ενώπιον της Επιτροπής ο Έφορος Αποκρατικοποίησεων Κωνσταντίνος Ηροδότου, ανέφερε πως μέσα από τον ανεπίσημο διάλογο που υπάρχει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και μήνες, δεν έχει τεθεί θέμα κρατικών ενισχύσεων, εκτός από το θέμα που αφορά το ταμείο συντάξεων και για το οποίο η Επιτροπή έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να λάβει δύο συγκεκριμένα μέτρα.

Ο κ. Ηροδότου είπε επίσης ότι δεν θα ήταν σωστό να προβούν σε επίσημη κοινοποίηση των νομοσχεδίων στην Κομισιόν προτού διαφανεί ότι οι εξελίξεις στη Βουλή το δικαιολογούσαν.

Από πλευράς του ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους υπέδειξε ότι τα νομοσχέδια θα πρέπει να κοινοποιηθούν στην Κομισιόν, προτού οδηγηθούν στην Ολομέλεια.

Εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας των νομοσχεδίων.

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση