ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Επ. Οικονομικών ξεκαθάρισε το ζήτημα με τις αποκρατικοποιήσεις

Έδωσε έγκριση για εκταμίευση των κονδυλίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απέκοψε χθες η Βουλή από τον κρατικό προυπολογισμό του 2017 το κονδύλι για τις υπηρεσίες των εμπειρογνομώνων, τις συμβάσεις των υπηρεσιών για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις έρευνες και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, κάτι που η επιτροπή Οικονομικών όπως φάνηκε, είχε αντίθετη άποψη.

Ενώπιον της Επιτροπής, βρέθηκε η απόφαση για το αν θα δοθεί η εντολή να αποδεσμευτούν τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρωθούν οι σύμβουλοι, ενώ και τα επιπρόσθετα 900 χιλ. ευρώ που ζητούν για να πωληθεί η θυγατρική της Cyta στην Ελλάδα.

Έπειτα από συνεδρία της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, αποδεσμεύτηκαν τα κονδύλια που αφορούν τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων, για τη πληρωμή των υπάλλήλων της, αλλά και τις υπηρεσίες των συμβούλων που έχει προσλάβει.

Υπενθυμίζεται πως, χθες στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού μπήκε εμπόδιο μερικών ωρών - από ότι αποδείχτηκε - για το μέλλον των αποκρατικοποιήσεων, αλλά κατ' επέκταση και της Μονάδας.

Σημειώνεται ότι το κόστος της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και όλης της ομάδας, ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα που έχουν φέρει μέχρι στιγμής, είναι μόνο από την πώληση του λογοτύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση