ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:42
 

Αυξήθηκαν κατά 9% οι αγορές με πλαστικό χρήμα το Φεβρουάριο

Συνολικά, οι πληρωμές με κάρτες κατά το Φεβρουάριο ανήλθαν σε 234.8 εκατ. ευρώ

Newsroom K

Αύξηση της τάξης του 9% στη χρήση καρτών για πληρωμές προϊόντων και υπηρεσιών κατεγράφη για το Φεβρουάριο του 2017. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της JCC Payments, η αύξηση αφορά αγορές σε Υπεραγορές, σε Πετρελαιοειδή, σε αεροπορικά εισιτήρια και σε εστιατόρια, μπαρ και catering.

Αναλυτικότερα, οι αγορές σε Υπεραγορές που χρησιμοποιήθηκαν κάρτες έφτασαν στα 46 εκατ. ευρώ, μια αύξηση που ποσοστιαία μεταφράζεται σε 10.41% σε σχέση με τις αγορές του Φεβρουαρίου 2016 που είχαν φτάσει στα 41.8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα πετρελαιοειδή, που σίγουρα έχει συνεπικουρήσει στην εξίσωση η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αυξήθηκαν οι πληρωμές κατά 29.39%. Οι πωλήσεις έφτασαν το Φεβρουάριο του 2017 σε 17.4 εκατ. ευρώ, έναντι 13.4 εκατ. που είχαν ανέλθει η πληρωμές το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Τεράστια αύξηση 234% κατέγραψαν και οι πληρωμές αεροπορικών εισιτηρίων τον Φεβρουάριο του 2017, σε σχέση με τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Οι πωλήσεις έφτασαν τα 2.8 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι είχαν ανέλθει στις 862 χιλ. ευρώ.

Τέλος, ο τομέας της εστίασης κινήθηκε με πολύ καλούς ρυθμούς, σημειώνοντας αύξηση στις πληρωμές μέσω πλαστικού χρήματος κατά 21.74%. Στα 11.3 εκατ. ευρώ έφτασαν οι συναλλαγές, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 είχαν φτάσει τα 9.3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, οι πληρωμές με κάρτες κατά το Φεβρουάριο ανήλθαν σε 234.8 εκατ, ευρώ, ενώ τον περσινό είχαν ανέλθει στα 213 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές αριθμούν τις 3.8 εκατ., έναντι 3.3 εκατ. το Φεβρουάριο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Spiegel: Αυξάνονται αισθητά οι πρόσφυγες στην Κύπρο

«Πληθαίνουν οι πρόσφυγες αφού ο `καλός` Ισλαμιστής Ερντογάν μας τους στέλνει αβέρτα! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X