ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες €8.702.279 και έσοδα €7.200.000

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τον Προϋπολογισμό της της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το 2017,  ο οποίος προβλέπει δαπάνες ύψους €8.702.279 και έσοδα ύψους €7.200.000.

Προηγουμένως με 23 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον δεν πέρασε τροπολογία για αποκοπή 10% για τα έξοδα φιλοξενίας.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας πρώτος πήρε το λόγο ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για προσωπικό ώστε να μπορεί να επιτελεί τον εποπτικό της ρόλο. Παρατήρησε ότι προσλαμβάνουμε μόνιμο προσωπικό με μόνιμο κόστος στο φορολογούμενο και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να προσλαμβάνονται υπάλληλοι με συμβόλαια.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης είπε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένα θεσμός που λειτουργεί αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ότι δεχόμαστε παρατηρήσεις ότι 8 εκ. προϋπολογισμός για να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια είναι λίγα. Πρόσθεσε ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είπε πως αν προσληφθεί προσωπικό με σύμβαση αυτό που θα γίνει θα είναι να τους προσλάβουμε να τους εκπαιδεύσουμε και στα δύο χρόνια για να μην αποκτούν μονιμότητα να τους διώξουμε. Ο κ. Βότσης συμπλήρωσε ότι αλλού πρέπει να γίνουν τσιγκουνιές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως δεν θα πρέπει από κεκτημένη ταχύτατα να επαναλαμβάνονται θέσεις κλισέ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την εποπτική αρχή για να εφαρμόζει αποτελεσματικό έλεγχο. Είπε ακόμα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παίρνει τέλη από τους εποπτευόμενους. Ανέφερε επίσης ότι έχει ψηλά ποσοστά εργαζομένων με συμβόλαια, και τα ψηλότερα ποσοστά αποσπασθέντων εργαζομένων που προέρχονται κυρίως από το ΧΑΚ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως αποτελεί γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είναι ικανοποιητικά στελεχωμένη και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία της.

Πρόσθεσε πως αν η συγκεκριμένη αρχή ήταν σωστά στελεχωμένη θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη συγκυρία με το Brexit και να προσελκύσει έδρες εταιρειών. Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από ιδεολογήματα και εμπλοκές και να αναπτύξουμε τον τομέα των υπηρεσιών, συμπλήρωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση