ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βολές Κονομή για στοχοποίηση τραπεζικών - Απαντά ο Γεωργιάδης

Δεν απολύθηκε ούτε ένας τραπεζικός επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την Ελένη Βρεττού (Δευτέρα 9 Μαίου) ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρήστος Κονομής έκανε λόγο για στοχοποίηση των τραπεζικών υπαλλήλων από πολιτικούς κύκλους που περιβάλλουν τον τέως Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον κύριο Χρίστο Κονομή η μη επαναφορά των μισθών των τραπεζικών υπαλλήλων αποτελεί παραβίαση του νόμου καλώντας παράλληλα το αρμόδιο υπουργείο (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) να καταχωρήσει την υπόθεση μέσω ποινικού φακέλου ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας παράλληλα πως από τη στιγμή που αυτό δε γίνεται ούτε από πλευράς τράπεζας, ούτε από πλευράς υπουργείου εγείρονται διάφορα ερωτήματα.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως εάν οι τράπεζες στοχεύουν στη μείωση του προσωπικού αυτό μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω των συμφωνηθέντων σχεδίων εθελούσιας αποχώρησης, παρέχοντας στους υπαλλήλους τα προνόμια και ωφελήματα που προνοούνται δια νόμου ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων στις επερχόμενες επαρχιακές γενικές συνελεύσεις (18 Μαίου).

Οι αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΕΤΥΚ έφεραν την -ραφιοφωνική- παρέμβαση του Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα όσα αναφέρθηκαν. Υπενθύμισε πως ο ίδιος μετείχε στο κυβερνητικό σχήμα από το 2013 μέχρι και το 2019, περίοδος κατά την οποία υπήρξαν μεγάλες ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα κάνοντας αναφορά στο κλείσιμο τραπεζών αλλά και το κούρεμα καταθέσεων.

Ο Χάρης Γεωργιάδης υπερτόνισε πως καθ’όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη δεν έχει απολυθεί ή βγει πλεονάζον ούτε ένας τραπεζικός υπάλληλος χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να αφήνονται υπονοούμενα ότι ο ίδιος (ή η κυβέρνηση) έχουν χέρι στο τι μπορεί να συμβαίνει σε μία ιδιωτική τράπεζα.

Μάλιστα χαρακτήρισε «ύποπτη» την προσέγγιση αυτή αναρωτούμενος για ποιο λόγο και με ποια λογική από τη στιγμή που σε όλη την πορεία της παρούσας κυβέρνησης δεν υπήρξε καμία απόλυση ή πλεονασμός τραπεζικού υπαλλήλου, να συμβεί κάτι τέτοιο μόλις εννέα μήνες πριν της Προεδρικές Εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση