ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγγυητικές διοργανωτών ταξιδιών δεν καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, οι διοργανωτές υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή τραπεζική εγγύηση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εγγυητικές διοργανωτών ταξιδιών δεν καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

«Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, Ν. 186(Ι)/2017, οι διοργανωτές ταξιδιών υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή τραπεζική εγγύηση που να καλύπτει πλήρως τους καταναλωτές σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητάς τους. Δυστυχώς, μετά το όλο πρόβλημα που προέκυψε με την προσφορά κουπονιών αντί της πλήρους επιστροφής των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για ταξίδια που ακυρώθηκαν, φάνηκε ακόμα ένα θέμα σε βάρος των καταναλωτών», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τουλάχιστο ένα μέρος των διοργανωτών ταξιδιών, κατά παράβαση των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, δεν καταθέσαν το απαιτούμενο ύψος της εγγύησης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι ακάλυπτοι.

«Πληροφορίες του Κυπριακού Συνδέσμου καταναλωτών αναφέρουν ότι συγκεκριμένος διοργανωτής ταξιδιών κατέθεσε εγγυητική που καλύπτει μόνο το 10 – 15% των καταναλωτών. Για την πιο πάνω παράβαση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υπέβαλε ήδη σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ως Αρμόδιας Αρχής, εναντίον όσων διοργανωτών δεν συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις του νόμου», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί ως μη αρμόζουσα την ενέργεια του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας να διορίσει ως Εγκεκριμένο Σώμα για τη διαχείρισή των εγγυητικών των διοργανωτών ταξιδιών, το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

«Δεν μπορεί ένας σύνδεσμος να διαχειρίζεται τις εγγυητικές των δικών του μελών. Αυτό αντιβαίνει στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Ο Υπουργός, σε περίπτωση που οι καταγγελίες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών αποδειχθούν, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει διορθωτικά μέτρα», καταλήγει ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X