ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώνουν δυνάμεις κουρεμένοι και αξιόγραφοι ΣΥΚΑΛΑ και ΣΥΚΑΤΑ

«Έγκλημα» χαρακτήρισε το κούρεμα ο τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) προχωρούν σε δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας.

Στην διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η συμμαχία από τους Προέδρους των δύο Συνδέσμων Άδωνι Παπακωνσταντίνου (ΣΥΚΑΛΑ) και Σταύρο Γιαλλουρίδη (ΣΥΚΑΤΑ), όπως και από τον τραγουδοποιό Μιχάλη Χατζηγιάννη που είναι μέλος και στους δύο συνδέσμους.

Όπως διαμείφθηκε στην δημοσιογραφική διάσκεψη, δεν γίνεται λόγος για αντικατάσταση των δύο συνδέσμων και στη δημιουργία ενός τρίτου.

Οι τρεις πυλώνες κατά τους οποίους οι δύο σύνδεσμοι βρήκαν κοινή συνισταμένη είναι οι εξής:

  • Ταμείο Αληλεγγύης - Προικοδότηση και εκταμίευση σε ότι αφορά το Ταμείο Αλληλεγγύης που μετά από 4 χρόνια κανένας ακόμα δεν έχει επωφεληθεί.
  • Δικαστικές αποφάσεις - Οι Δικαστικές αγωγές έχουν καθυστερήσει και επιδικάζουν και από πάνω έξοδα πληρωτέα από τους ενάγοντες
  • Προεδρικές εκλογές - Επαφές με υποψηφίους για το ποιος θα στηριχθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως σχολίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν έχουν λάβει αποφάσεις οι δύο σύνδεσμοι για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν, καθώς όποιον στηρίξουν θα θελήσουν γραπτές και υπογεγραμμένες δεσμεύσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε επίσης πως, οι δύο σύνδεσμοι εκπροσωπούν 35 χιλιάδες νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το κάθε νοικοκυριό έχει εν δυνάμει 3 ψήφους, άρα γίνεται λόγος για 100.000 ψήφους. "Καλά θα κάνουν να μας λάβουν υπόψη, διότι, ο επόμενος Πρόεδρος θα περάσει από εμάς", κατέληξε.

Χάθηκαν καταθέσεις σε ένα βράδυ

Από πλευράς του ο τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης σημείωσε πως ποτέ δεν φανταζόταν πως οι καταθέσεις ετών θα χάνονταν σε ένα βράδυ και το χαρακτήρισε "έγκλημα". Ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι, εν μία νυχτί καταστράφηκαν περίπου 35 χιλιάδες οικογένειες και διαγράφηκε το μέλλον για το οποίο αποταμίευαν για δεκαετίες. "Βρέθηκαν σε μια νύχτα στο περιθώριο, απαξιωμένοι και περιφονημένοι, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας", κατέληξε.

Οφείλουν να συμμορφωθούν

Σχολιάζοντας την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου δικαιώθηκε κάτοχος αξιογράφων προ ημερών και αποζημιώνεται με σχεδόν 400 χιλιάδες ευρώ από Τράπεζα Κύπρου, το λόγο έλαβε ο κ. Γιαλλουρίδης και είπε πως, η Τράπεζα Κύπρου είναι δρώσα και παρόλο που αναμένεται να καταχωρήσει έφεση, οφείλει να συμμορφωθεί με την απόφαση. Συμπλήρωσε ότι, μετά από μια δεκαετία εκδίδονται αποφάσεις που δικαιώνουν τους αξιόγραφους και ότι υπάρχουν πολλές παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Τυγχάνει να είμαι ένας από τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας.

Η απόφαση συνεργασίας του ΣΥΚΑΛΑ με ΣΥΚΑΤΑ έχει ληφθεί αυθαίρετα από τους κ . Άδωνη Κωνσταντινίδη και Ανδρέα Ελευθεριάδη οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν τους καταθέτες της Λαϊκής. Καμία συνέλευση και καμία επαφή με τους καταθέτες έχει γίνει.

Ο ΣΥΚΑΤΑ απαιτεί αποζημιώσεις από τα υπόλοιπα της Λαϊκής και σαν καταθέτες και σαν κάτοχοι αξιογράφων ξεχωριστά επηρεάζοντας αρνητικά και παράνομα τα δικαιώματα των καταθετών.

Για αυτό τον λόγο η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον των καταθετών.

Αντώνιος Αντωνιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση