ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η διαδικασία των εκποιήσεων κρίνεται στην Ολομέλεια

Έλαβε τέλος η συνεδρία της Επ. Οικονομικών - Οι βουλευτές τοποθετούνται στις Κοινοβουλευτικές ομάδες

Newsroom K

Έλαβε τέλος η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών για τις αλλαγές του πλαισίου των εκποιήσεων. Η πρόταση που οδηγείται στην Ολομέλεια για ψήφιση είναι προιόν συνεννόησης μεταξύ Δημοκρατικού Κόμματος και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου όπου λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος στη διαδικασία εκποίησης της κατοικίας ενός δανειολήπτη που έχει μη εξυπηρετούμενα.

Σύμφωνα με την πρόταση που θα οδηγηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στην Ολομέλεια για ψήφιση, εφόσον ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος αποφανθεί πως υπάρχει παράβαση από πιστωτικό ίδρυμα των προνοιών του κώδικα συμπεριφοράς για τον χειρισμό δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ο ενυπόθηκος οφειλέτης σε συνέχεια της διεξαχθείσας ενώπιον του χρηματοοικονομικού επιτρόπου διαδικασία, θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση σε αρμόδιο δικαστήριο για την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος αναστολής της πώλησης που θα γίνει.

Μετά τη συνεδρία, οι βουλευτές τοποθετήθηκαν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για το αν θα στηρίξουν την πρόταση ΔΗΚΟ ή όχι.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως επιμένει στη θέση για αποδοχή της αναπομπής του Προέδρου Αναστασιάδη, για να δοθεί χρόνος να εξεταστεί η πρόταση ΔΗΚΟ. Πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο θα δοθεί χρόνος για να την εξετάσει ενδελεχώς και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, αλλά και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Τέλος, ανέφερε ξανά πως δεν θα γίνουν εκποιήσεις πρώτης κατοικίας μέχρι να εφαρμοστεί το ΕΣΤΙΑ.

Εντούτοις, τόνισε πως η πρόταση ΔΗΚΟ είναι βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που ψήφισε η Βουλή τη 12 Ιουλίου και την ανέπεμψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στο ίδιο ύφος και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου. Είπε πως πρέπει να δοθεί χρόνος για να σχεδιάσει η ΚΤΚ ένα μηχανισμό διασφάλισης της εποπτείας σε συνεργασία με SSM και ΕΚΤ. Με τον μηχανισμό αυτό, οι δανειολήπτες θα μπορούν να βρουν το δίκιο τους και δεν θα προκαλούνται καθυστερήσεις.

Την πρόταση αυτή θα τη φέρει ο Διοικητής τον Οκτώβριο, παρά την ψήφιση ή όχι της πρότασης ΔΗΚΟ στην Ολομέλεια της Παρασκευής 2 Αυγούστου.

Την πρόταση ΔΗΚΟ φαίνεται εκ πρώτης όψεως να την στηρίζουν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X