ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας πρώτη προτεραιότητα του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνησή του βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατάρτισης του σχεδίου για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας

Kathimerini.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρεί στη συγκρότηση διαφόρων επιτροπών προκειμένου να συλλέξει τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων, καθώς ο ίδιος πιέζει για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως η κυβέρνησή του βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατάρτισης του σχεδίου για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας - μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19 - απόφαση που μπορεί να πάρει μόνο ο ίδιος, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά και στο twitter.

Στη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε ότι ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι προσπάθειες «κοινωνικού περιορισμού» ήταν επιτυχείς.

Εν τούτοις,σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο.

Μία ημέρα πριν ο Τραμπ προχωρήσει στην ανακοίνωση της ομάδας δράσης που θα έχει ως στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Λευκός Οίκος δίνει μάχη για να ενισχύσει τις συμμετοχές σ' αυτή, να προσδιορίσει τα καθήκοντα ηγεσίας που θα έχει, αλλά και να καθορίσει τον ακριβή στόχο της δράσης της σχολιάζει το POLITICO.

Ο πρόεδρος Τραμπ προωθεί το «Συμβούλιο για το Άνοιγμα της Χώρας μας» ως μία ομάδα δράσης που θα συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεων με τη συμμετοχή «σπουδαίων επιχειρηματικών ηγετών», αλλά και «σπουδαίων γιατρών» που θα παρέχουν συμβουλές για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Μέχρι χθες το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) ο Λευκός Οίκος δεν είχε αποφασίσει ποιος εντός της αμερικανικής κυβέρνησης θα τεθεί επικεφαλής του αναφερόμενου συμβουλίου και πώς αυτό θα διαφέρει από τα όργανα που ήδη υπάρχουν, όπως το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, το οποίο συντονίζει ζητήματα οικονομικής πολιτικής για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση