ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:37
 

Η Hermes θέλει 7.5 εκατ. από το κράτος

Ως αποζημίωση, λόγω χρήσης του αεροδρομίου της Τύμπου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου συζήτησε, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, τη διεκδίκηση €7,5 εκ. ετησίως από την εταιρεία Hermes ως αποζημίωση για απώλεια χρήσης, λόγω χρήσης του αεροδρομίου της Τύμπου.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία, η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ειρήνη Χαραλαμπίδου, είπε πως το θέμα εξετάστηκε κατά καιρούς σε τέσσερις προηγούμενες συνεδρίες.

Πρόσθεσε πως για θέματα δημοσίου συμφέροντος αποφασίστηκε να είναι κλειστή η συνεδρία και για τους ίδιους λόγους δεν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως κατά τη συνεδρία ακούστηκαν εκ νέου «αυτά που γνωρίζαμε και τα οποία συζητήθηκαν στις προηγούμενες τέσσερις συνεδρίες».

Μιλώντας εκ μέρους του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζοπουλου, ο οποίος ενέγραψε προς συζήτηση το θέμα, η Έλενα Λυμπουρή είπε πως κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η ύπαρξη μιας ετεροβαρούς συμφωνίας την οποία υπέγραψε το κράτος και για την οποία καλείται ο φορολογούμενος πολίτης καλείται να πληρώσει εκατομμύρια.

Πρόσθεσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις για απώλειες προς την Hermes λόγω της χρήσης του αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, στο οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί έλεγχο την ώρα που με βάση τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας οι διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κ. Λυμπουρή κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για αποτροπή της χρήσης του αεροδρομίου Τύμπου από τους Ε/κ πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είπε πως δεν έχουν κατατεθεί νέα στοιχεία. Πρόσθεσε πως συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό γύρω από τη νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ του κράτους και της Hermes, ως απόρροια της οποίας καταβάλλονται εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση στη Hermes λόγω της λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Πρόσθεσε πως το Κίνημα Οικολόγων πιστεύει πως η συμφωνία αυτή πρέπει να τερματιστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως έχουν καταβληθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Διευκρίνισε πως άλλα λέει η συμφωνία και αλλιώς ερμηνεύεται με αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να καταβάλλει κάθε χρόνο από 5 μέχρι 8 εκατομμύρια ευρώ στη Hermes ως αποζημίωση για τη χρήση του αεροδρομίου της Τύμπου από επισκέπτες που διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαν τα δύο αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Hermes.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X