ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ιταλία θέλει να «ξεφορτωθεί» την παλαιότερη τράπεζα της Ευρώπης

Διαπραγματεύσεις με την UniCredit για την πώληση της Monte dei Paschi

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε εντατικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της κρατικοποιημένης Banca Monte dei Paschi di Siena βρίσκεται η UniCredit, καθώς η κυβέρνηση της Ιταλίας επισπεύδει τις διαδικασίες πώλησης της προβληματικής τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διοχετεύσει έως και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Monte Paschi, ενώ εξετάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία του εν δυνάμει αγοραστή από νομικούς κινδύνους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρώμη αναμένεται να παράσχει φορολογικά οφέλη στην UniCredit, προκειμένου η εξαγορά της Monte Paschi να μην επηρεάσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Κι αυτό, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κρατικοποιημένη τράπεζα.

«Όλα έχουν μία τιμή. Εάν η UniCredit καταφέρει να εφασφαλίσει ένα deal, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω κυβερνητικά οφέλη, τότε θα πρόκειται για ένα καλό deal» σχολίασε ο Γιακόπο Σετσατέλι, επικεφαλής της Marzotto SIM.

Πολύ πρόσφατα, το ιταλικό δημόσιο κατάφερε να «ξεφορτωθεί» τα περιουσιακά στοιχεία δύο άλλων προβληματικών τραπεζών, της Banca Popolare di Vicenza και της Veneto Banca, έναντι του ποσού του… 1 ευρώ. Αγοραστής ήταν η Intesa Sanpaolo, η οποία έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής βοήθειας, με στόχο την απορρόφηση των επικίνδυνων στοιχείων ενεργητικού των δύο τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η Monte Paschi, η οποία ιδρύθηκε το 1472 και η οποία αποτελεί την παλαιότερη τράπεζα της Γηραιάς Ηπείρου, διασώθηκε από τη χρεοκοπία το 2017, με το ιταλικό δημόσιο να εξαγοράζει το 68% των μετοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση