ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:40
 

Μεθοδεύσεις για ξήλωμα της ΑΗΚ καταγγέλλουν οι συντεχνίες

Δείχνουν με ανακοίνωση τους προς την πλευρά του Υπουργείου Ενέργειας και στελεχών του

Newsroom K

Απαρέσκεια για τις εξελίξεις στην ΑΗΚ εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Οργανισμού (ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ) καταγγέλλοντας «τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ενέργειας και στελεχών του, που όπως φαίνεται δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους για το ξήλωμα της ΑΗΚ».

Στην ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες, οι οποίες ενημερώθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης με το ΔΣ της ΑΗΚ την Τρίτη, σημειώνουν πως το χειρότερο είναι ότι το Υπουργείο και τα στελέχη του «δεν λαμβάνουν υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες οι οποίες θα επέλθουν στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας και στην οικονομία του τόπου, και εμμένουν στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της αγοράς, που σκοπίμως τον έχουν ορίσει και ως Λειτουργό Αγοράς».

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου επιμένει ότι υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η εισήγησή της, η οποία γραπτώς κατατέθηκε ζητώντας διάλογο, για ανεξάρτητο Λειτουργό Αγοράς, υποδεικνύοντας ότι μόνο με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να λειτουργήσει η Αγορά Ηλεκτρισμού στον τόπο μας, οικονομικά και χωρίς αρνητικές συνέπειες στην επάρκεια, ασφάλεια και απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επικρίνουν παράλληλα τα στελέχη του Υπουργείου ότι τα τελευταία δυο χρόνια αποφεύγουν συστηματικά οποιοδήποτε διάλογο και διαβούλευση, όχι μόνο με την Αρχή Ηλεκτρισμού ως είχαν υποχρέωση, αλλά ούτε και με τους εργαζομένους ως άμεσα επηρεαζόμενους και ετσιθελικά προωθούν τους δικούς τους σχεδιασμούς.

«Χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, περιοριζόμαστε να σας αναφέρουμε πως στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής στις 23/05/2017 για το θέμα της Μεταβατικής περιόδου Ρύθμισης της Αγοράς παραπλανητικά, Λειτουργός του Υπουργείου ισχυρίστηκε αναληθώς ενώπιον της Επιτροπής ότι για όσα προτείνουν έγιναν διαβουλεύσεις με την Αρχή Ηλεκτρισμού. Φαίνεται ότι την ίδια τακτική έχουν χρησιμοποιήσει για να παραπλανήσουν και το Υπουργικό Συμβούλιο στις 25/05/2017» αναφέρουν στην ανακοίνωση του οι συντεχνίες της ΑΗΚ.

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ σημειώνουν τέλος ότι τα αρμόδια τους όργανα θα συνέλθουν άμεσα για συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης, καθορισμό των επόμενων βημάτων για αντιμετώπιση της και προγραμματισμό ενημερωτικών συγκεντρώσεων στους χώρους εργασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X