ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:35
 

Ο Άκερμαν καθησυχάζει για Αράπογλου και Νικολάου

Πλήρη στήριξη στα δύο πρόσωπα αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της Τρ. Κύπρου

Newsroom K

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Γιόσεφ Άκερμαν, για τις επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της τράπεζας, ενώ έδωσε και πλήρη στήριξη στην επιλογή τους.

Μιλώντας ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Τρ. Κύπρου, καθησύχασε όλους τους μετόχους και το προσωπικό της Τράπεζας ότι η αλλαγή στην ηγεσία της Τράπεζας που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα διαταράξει τη δυναμική των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εναπομενουσών και των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τράπεζα. Όπως είπε, "έχουμε στη διάθεσή μας την κατάλληλη στρατηγική, μια έμπειρη ανώτερη διευθυντική ομάδα, ένα έμπειρο και καλά δοκιμασμένο συμβούλιο και αποτελεσματικές εταιρικές δομές διαχείρισης και διακυβέρνησης για να πάρουμε την Τράπεζα μπροστά. Οι αλλαγές στις θέσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, είναι μια ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με ανανεωμένο σθένος και ενθουσιασμό".

Ο κ. Άκερμαν είπε πως η Ετήσια Γενική Συνέλευση είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή οφείλεται στις αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ηγετική δομή της Τράπεζας. Η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση, μέσα σε ένα χρόνο, θα διεξαχθεί με νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και με νέο Διευθύνων Σύμβουλο.

Συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του κ. Αράπογλου ως διάδοχό του, ανέφερε πως. "ο Τάκης είναι ένας αξιότιμος συνάδελφος και φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι επίσης γνωστός στους περισσότερους από εσάς ως Έλληνας υπήκοος με εκτενή και πλούσια εμπειρία στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στην εταιρική, εμπορική και επενδυτική τραπεζική στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Έχει επίσης εκτενή πείρα ως διευθύνων σύμβουλος, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και ως διοικητικός σύμβουλος και πρόεδρος διαφόρων χρηματο-οικονομικών και εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι επίσης εξοικειωμένος με τις χρηματο-οικονομικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και την Ελλάδα και έχει στενή εξοικείωση με τους ρυθμιστικούς φορείς στην Ευρώπη και αλλού. Είμαι λοιπόν πολύ σίγουρος ότι, με την εκτενή εμπειρία του, ο κ. Τάκης Αράπογλου θα αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη στα Συμβούλια μας. Ως έμπειρος επαγγελματίας, είναι απολύτως δεσμευμένος να αφιερώσει όλο τον απαραίτητο χρόνο για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του στην Τράπεζα, παρά τις άλλες θέσεις που κατέχει σε διοικητικά συμβούλια.Σας συνιστώ θερμά να υποστηρίξετε την εκλογή του στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση".

Όσον αφορά στην επιλογή του κ. Νικολάου, εξήγησε πως "μετά από μία εκτενή διαδικασία έρευνας, σύμφωνα με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε χθες, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τον Πανίκο Νικόλαου, τον σεβαστό και επιτυχημένο Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων, ως το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο για να διαδεχθεί τον John, εν αναμονή εποπτικής έγκρισης. Ο Πανίκος προέρχεται από την οικογένεια της Τράπεζας και δεν χρειάζεται ουσιαστικά κάποια εισαγωγή. Φέρει προσωπική εμπειρία στη διεύθυνση μερικών βασικών τμημάτων της Τράπεζας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση εταιρικών σχέσεων με σημαντικούς πελάτες. Ο Πανίκος γνωρίζει την Τράπεζα και τις πολιτικές της και είναι έτοιμος να ηγηθεί της Τράπεζας προς τα εμπρός. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Πανίκο και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο στα νέα του και πιο απαιτητικά καθήκοντα. Στους επόμενους μήνες ο Πανίκος, ως ο Διευθύνοντας Σύμβουλος που έχει επιλεχτεί, θα συνεργαστεί στενά με τον Johnγια να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X