ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις για αγορά ακινήτων από μεγιστάνες

Στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για κατοικία κυριαρχούν οι αμερικανικές πόλεις, με συνολικά 14 από τις 20

Η Νέα Υόρκη είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους μεγιστάνες που επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, σύμφωνα με νέα έκθεση από την εταιρεία παροχής δεδομένων Altrata.

Συνολικά, 21.714 άτομα με εξαιρετικά υψηλή περιουσία (ultra-high-net-worth – UHNW) -αξίας άνω των 30 εκατ. δολαρίων- κατέχουν είτε κύρια είτε δευτερεύουσα κατοικία στο «Μεγάλο Μήλο», αποκαλύπτει η έκθεση.

Ακολουθούν Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ, με 15.907 και 15.175 ιδιοκτησίες υπερ-πλουσίων, αντιστοίχως.

H Νέα Υόρκη πρώτη επιλογή των πολυεκατομμυριούχων για αγορά κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας - Πηγή: Unsplash

Οι κάτοικοι του Μονακό έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να έχουν έναν πολύ πλούσιο γείτονα, καθώς ένας στους 39 UHNW διαθέτουν κατοικία στο πριγκιπάτο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ακινήτων υπερ-πλούσιων έχει το Άσπεν, με 1 στους 67 να έχουν επενδύσει εκεί, με το ορεινό θέρετρο του Κολοράντο να έχει σχεδόν 15 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού UHNW από τη Νέα Υόρκη.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για κατοικία κυριαρχούν οι αμερικανικές πόλεις, με συνολικά 14 από τις 20. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό αντανακλά μεταξύ άλλων τη γεωγραφική και επιχειρηματική ποικιλία που προσφέρει η χώρα.

«Αυτές οι ποιότητες προσφέρουν σημαντική ευχέρεια στους πλούσιους ιδιώτες που αναζητούν δευτερεύουσα κατοικία, να παραμείνουν στη χώρα αντί να κοιτάξουν στο εξωτερικό. Κι αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια για μετανάστευση σε μικρότερες πόλεις» σημειώνεται στην έκθεση.

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση