ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεκόρ Γερμανών τουριστών το 2023 στην Κύπρο

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση Βερολίνου δήλωσε στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού

«Τα μηνύματα από την γερμανική αγορά, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, υπάρχει αρκετά ικανοποιητική αεροποτική σύνδεση η οποία χρήζει περαιτέρω βελτίωσης, εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουμε τις 200 χιλιάδες αφίξεις», δήλωσε στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, το 2022 οι αφίξεις από την γερμανική αγορά ανήλθαν στις 198.4 χιλιάδες και ήταν η καλύτερη επίδοση σε επίπεδο 10ετίας. Οι ψηλότερες επιδόσεις καταγράφηκαν το 1995-2001, με αφίξεις πέραν των 200 χιλιάδων από την συγκεκριμένη αγορά. Το ρεκόρ ήταν το 1997 με 250 χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες.

Οι δηλώσεις Κ.Κουμή έγιναν στο περιθώριο επαφών του στην τουριστική έκθεση Βερολίνου. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο νέος Υφυπουργός είχε συναντήσεις με όλους τους πρωταγωνιστές της αγοράς, οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες. Όπως ανέφερε, ξεκίνησαν συζητήσεις για τα επόμενα χρόνια με επικέντρωση στην περαιτέρω βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης και την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στην εξίσωση ήταν και ο χειμερινός τουρισμός.

Σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις τέθηκαν στο τραπέζι οι ειδικές μορφές τουρισμού, στις οποίες, όπως επισήμανε, το Υφυπουργείο θέλει να επικεντρωθεί. Σημείωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες με οργανωτές ταξιδίων που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε συνάντηση και με τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας, στο περίπτερο της Κύπρου, στην προσπάθεια του Υφυπουργείου να συνάψει σχέσεις με τα αντίστοιχα Υπουργεία άλλων χωρών. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια θέματα που απασχολούν τον παγκόσμιο τουρισμό αυτή την περίοδο,όπως το εργασιακό, τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, κρίση της πανδημίας, βιωσιμότητα τουρισμού.

Συζητήθηκαν επίσης οι ειδικές μορφές τουρισμού, στις οποίες η Μάλτα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όπως ο εκπαιδευτικός τουρισμός. Η συνάντηση έγινε στην παρουσία όλων των φορέων του τουρισμού της Κύπρου οι οποίοι βρίσκονται στην τουριστική έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση