ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:59
 

Πηλείδου: Οικονομική δυναμική μέσα από την εξέλιξη της ναυτιλίας

Μίλησε επίσης και για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος σε μεγάλους ναυτιλιακούς οργανισμούς

Newsroom K

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου τόνισε τη μεγάλη σημασία που η Κύπρος αποδίδει στη ναυτιλία, την οικονομική δυναμική που αναπτύσσεται μέσα από την εξέλιξη του κλάδου της ναυτιλίας και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος σε μεγάλους ναυτιλιακούς οργανισμούς, μέσα από το νέο πεδίο ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε μετά από το 2004 και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στις νέες προκλήσεις που αναμένονται στην ανάπτυξη του κλάδου και την προοπτική συνεργασίας των ναυτικών δυνάμεων της ΕΕ. Η κ. Πηλείδου τέλεσε χθες βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με θέμα: «Η Ναυτική Παράδοση της Κύπρου», θα φιλοξενείται έως τις 18 Απριλίου 2019 σε ειδική αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου της Λισαβόνας (Museu de Marinha, Belem Lisbon), στην Πορτογαλία.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και ναυτικές Αρχές της πόλης, Πρέσβεις και μέλη του Διπλωματικού Σώματος, η Διοίκηση και μέλη του Συνεδρίου Διοικητικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά την εκδήλωση, την οποία χαιρέτησαν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πορτογαλία Ανδρέας Ιγνατίου και ο Διευθυντής του Ναυτικού Μουσείου Captain Joao Manuel Passos Ramos, προβλήθηκε η ταινία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με τίτλο: «Maritime Cyprus: A flag of progress and opportunities».

Ο Διευθυντής του Ναυτικού Μουσείου της Λισαβόνας Captain Joao Manuel Passos Ramos, τόνισε ότι είναι τιμή και ευχαρίστηση του Μουσείου να συνεργάζεται με φορείς της ναυτιλίας από φίλες χώρες και η ναυτική παράδοση αιώνων ενδυναμώνει τις συνεργασίες αυτές.

«Η ναυτική παράδοση της Κύπρου, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, ονοματοδοτεί το συναρπαστικό αυτό ταξίδι που αφηγείται την Ιστορία της Κύπρου και της ναυτιλίας της. Η ναυτική παράδοση και η θάλασσα συνδέουν την Κύπρο και την Πορτογαλία», ανέφερε ο Πρέσβης της Κύπρου Ανδρέας Ιγνατίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Έκκληση Λιλλήκα προς ΠΙΣ για ένταξη στο ΓεΣΥ

«Kύριε Λιλλήκα, μας σοβαρολογείς? Οι ΠΙΣιες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε άλλο παρά μόνο το ΧΡΗΜΑ! »
ΑΚΑ  |  09:36

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X