ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς βιώνει η Ρωσία τη μαζική έξοδο των πολυεθνικών

Ρωσία: Άδεια ράφια, τεράστιες εκπτώσεις - Κλείνουν τα καταστήματα Decathlon

ΠΗΓΗ: Reuters

Άδεια ράφια και τιμές με έκπτωση έως και 70% υποδέχθηκαν τους αγοραστές που επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο τα καταστήματα Decathlon στη Ρωσία. Αυτό, λίγο πριν κλείσει τα καταστήματά της η γαλλική εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού, λόγω των περιορισμών στην προσφορά.

Δεκάδες δυτικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία – μεταξύ αυτών τα McDonald’s, τα IKEA και η Renault.

Άλλοι έχουν αναφέρει προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού εν μέσω οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων της Δύσης.

Ένας αγοραστής, ο Λουμπόβ, είπε ότι η αποχώρηση του Decathlon ήταν «λυπηρή», αλλά ήταν κατηγορηματικός ότι οι Ρώσοι καταναλωτές θα ανταπεξέλθουν. «Είμαστε ευέλικτοι άνθρωποι, θα προσαρμοστούμε», είπε.

Ένας άλλος πελάτης, ο Ιβάν, είπε: «Είναι πραγματικά κρίμα που είναι κλειστό. Ως ορειβάτης, θα μου λείψει η Decathlon, αλλά τι μπορείς να κάνεις; Κατ αρχάς, υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούμε να αγοράσουμε, αλλά παρόλα αυτά, η Decathlon θα μου λείψει».

Μέρος μιας αυτοκρατορίας λιανικής που ανήκει στην οικογένεια Μουγιέ, η Decathlon εισήγαγε τα περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούνταν στα 60 ρωσικά καταστήματά της. Τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της καθώς «δεν πληρούνται πλέον οι όροι εφοδιασμού για να συνεχιστεί η δραστηριότητα στη Ρωσία».

Τα καταστήματα έκλεισαν κατά κύματα και από τη Δευτέρα, οι Ρώσοι καταναλωτές δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν αγορές από το κατάστημα ή στο διαδίκτυο, ανέφερε ο τοπικός ιστότοπος της εταιρείας, αν και ορισμένα υποκαταστήματα παρέμειναν ανοιχτά για επιστροφές.

Η επανειλημμένη χρήση της λέξης «προσωρινό» από την εταιρεία υποδηλώνει ότι μπορεί να προσπαθήσει να ανοίξει ξανά τα καταστήματα όταν είναι δυνατόν.

Σε μια σελίδα της, υποσχέθηκε να εξοικονομήσει συγκεντρωμένους πόντους αφοσίωσης και να ενημερώσει τους πελάτες πότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Η Decathlon αρνήθηκε να προσφέρει περαιτέρω σχόλια τη Δευτέρα.

Η οικογένεια Μουγιέ βρίσκεται επίσης πίσω από την DIY Leroy Merlin και την Auchan, που παραμένουν ανοιχτά στη Ρωσία. Τον Μάρτιο, η Decathlon δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους 2.500 Ρώσους εργαζόμενούς της, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στην εταιρεία από το 2006.

(Αυτό το κείμενο γράφτηκε στη Ρωσία, όπου ο νόμος περιορίζει την κάλυψη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση