ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτογαλία: Ο κορωνοϊός εκτοξεύει τον αριθμό των ανέργων

Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε

Newsroom Κ, Αθήνα

Κατά 34,5% αυξήθηκε τον Οκτώβριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Πορτογαλία, σε μια εξέλιξη που δείχνει ότι η πανδημία αφήνει βαρύ αποτύπωμα στην αγορά εργασίας. Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη η τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση των τουριστικών αφίξεων και ταξιδίων.

Το σύνολο των Πορτογάλων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ανήλθε στους 403.554 τον Οκτώβριο, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται πάνω από 100.000 μέσα σε ένα 12μηνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στην πόλη Αλγκάρβε του Νότου, γνωστής για τις παραλίες και τα γήπεδα κλαμπ και άλλοτε ισχυρό πόλο έλξης τουριστών, ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί 134% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, στους 24.088.

Περίπου το 72% των εγγεγραμμένων ανέργων του Οκτωβρίου απασχολούνταν στον τομέα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και καταστημάτων λιανικής, τα οποία παραμένουν ανοικτά έπειτα από lockdown έξι εβδομάδων.

Η κυβέρνηση της Λισαβόνας αναμένει αύξηση της ανεργίας -που είχε υποχωρήσει σε επίπεδο ναδίρ κατά την περίοδο οικονομικής ανάκαμψης- στο 8,7% φέτος εξαιτίας της πανδημίας, όμως οι ειδικοί φοβούνται ότι το πραγματικό ποσοστό αναμενεται πολύ υψηλότερο. Η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει παράλληλα και ύφεση 8,5% φέτος, τη χειρότερη σχεδόν των τελευταίων 100 χρόνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση