ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:37
 

Πρόεδρος: Δεν αποκλείουμε κανέναν από την ενεργειακή συνεργασία σε περίπτωση λύσης

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για επανέναρξη του διαλόγου

Newsroom K

Την διαβεβαίωση οτι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για να συμβάλει στις προσπάθειες του γ.γ των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη του διαλόγου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα αποκλείσει κανέναν απο την ενεργειακή συνεργασία σε περίπτωση λύσης του κυπριακού.

Μιλώντας για την κατάσταση στην περιοχή επεσήμανε πως η επίλυση του Κυπριακού θα συμβάλει στην σταθερότητα της περιοχής και υπογράμμισε ως προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική τις τριμερείς συνεργασίες. Η ευρύτερη περιοχή θεωρείται άκρως ευάλωτη και ταραχώδης με κύρια χαρακτηριστικά τις διενέξεις ανέφερε σε ομιλία του στο συνέδριο Εconomist ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας όπως και τα συνακόλουθα αποτελέσματα δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, η άνευ προηγουμένου αστάθεια στην περιοχή επηρεάζει την ανάπτυξη αφού η ειρήνη και σταθερότητα είναι καταλυτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, παρά τις κοινωνικές προκλήσεις η Κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής πολιτικής όντας μέλος και της Ε.Ε. Δήλωσε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. «Πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία τριμερών συνεργασιών», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδοχή της πρότασης για μόνιμη γραμματεία στην Κύπρο. Επανέλαβε τη θέση για την ανάγκη οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ουδεμία χώρα αποκλείεται από την εμβάθυνση σχέσεων αυτών σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας πως αποτελεί βασικό πυλώνα η επίτευξη σχέσεων καλής γειτονίας με όλα ανεξαιρέτως τα κράτη της γειτονιάς σε μια περίοδο που η διεθνής κοινότητα καταγράφει αποφασιστικά στοχευμένες δράσεις σε καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη.

Η επίλυση του κυπριακού όπως ανέφερε είναι άλλο στοιχείο που θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο και για την κλιματική αλλαγή. Όπως είπε η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολο της περιοχής ανέλαβε περιφερειακή πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποσκοπεί στον συντονισμό για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην περιφερειακή συνεργασία με τις γείτονες χώρες. Προάγοντας την ειρήνη την ασφάλεια θα συνεχίσουμε να αποτελούμε έναν αξιόπιστο εταίρο στην πριοχή και εντός της Ε.Ε» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης για την ανάληψη πρωτοβουλιών, υπογραμμίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα προκειμένου να πετύχουν οι προσπάθειες του γ.γ, προκειμένου να οδηγηθουμε σε δημιουργικό διάλογο».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως στόχος είναι μία λειτουργική και βιώσιμη λύση με τους συμπατριώτες Τ/κ και ενα κράτος που δεν θα υστερεί ουδενός άλλου κράτους της Ε.Ε. Η επίλυση του κυπριακού όπως ανέφερε είναι άλλο στοιχείο που θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X