ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς αναζήτηση Fund Manager το ΥΠΟΙΚ

Προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή διαχειριστή για την Παροχή Χρηματοδότησης Κεφαλαίου (Equity Fund)

Newsroom K

Το Υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε σήμερα διαγωνισμό για την επιλογή διαχειριστή (Fund Manager) o οποίος θα αναλάβει τη σύσταση και διαχείριση του Επενδυτικού Ταμείου για την Παροχή Χρηματοδότησης Κεφαλαίου (Equity Fund).

Σημειώνεται πως, η δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2019. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, στόχος του Ταμείου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα νεοφυείς και καινοτόμες. Το κράτος αναμένεται να συνεισφέρει €20 εκ στο Επενδυτικό Ταμείο.

Η επενδυτική στρατηγική, η οποία θα προταθεί από τον Διαχειριστή του Ταμείου και θα εγκριθεί από την κυβέρνηση, θα διασφαλίζει την υλοποίηση των στόχων της κυβέρνησης. Στόχος είναι επενδύσεις κατά προτεραιότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε επενδύσεις που προάγουν την καινοτομία, την τεχνολογική αναβάθμιση, τον εξαγωγικό προσανατολισμό/ διεθνοποίηση των επιχειρήσεων και την ένταξη σε εγχώριες και εξωτερικές αλυσίδες αξίας / ανάπτυξη συστάδων, καθώς και την ανάπτυξη νέων τομέων, χωρίς να αποκλείονται οποιεσδήποτε άλλες βιώσιμες επενδύσεις σε υφιστάμενους παραγωγικούς τομείς.

Ο Διαχειριστής Ταμείου, ο οποίος θα είναι αδειοδοτημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ή αντίστοιχη εποπτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της επενδυτικής στρατηγικής και για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων, σε συνεργασία με την Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου η οποία θα αποτελείται από εμπειρογνώμονες του τομέα εγνωσμένου κύρους και με εξειδικευμένες γνώσεις στα επενδυτικά ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση