ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τράπεζες: Αυτά τα άτομα θα έχουν προτεραιότητα από Δευτέρας

Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΚΥΠΕ

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, τα ταμεία των τραπεζικών υποκαταστημάτων θα δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες και σε ηλικιωμένους άνω των 75 ετών, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στους χώρους εξυπηρέτησης των τραπεζών υπάρχουν ήδη ειδικές σημάνσεις για τη συγκεκριμένη αλλαγή, η οποία μέσω νομοθετικής ρύθμισης τίθεται σε ισχύ την ερχόμενη βδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες αποτέλεσαν βασικό και ουσιαστικό εταίρο κατά τη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Βουλής των Αντιπροσώπων και παραθέτοντας εποικοδομητικά τις θέσεις τους επί του θέματος, εφαρμόζουν την τελική απόφαση.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, θα εφαρμόζουν τις πρόνοιες του Νόμου 9(Ι)/2023 που προνοεί για την παροχή προτεραιότητας σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού σε καθορισμένες ομάδες πληθυσμού και ως εκ τούτου στα καταστήματα των τραπεζών-μελών του θα παρέχεται προτεραιότητα εξυπηρέτησης σε άτομα με αναπηρία και σε άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών.

Σχετικές ενημερωτικές πινακίδες έχουν αναρτηθεί σε περίοπτη θέση του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού στα καταστήματα των τραπεζών-μελών.

Αναφέρεται ακόμη ότι η προαναφερθείσα νομοθετική ρύθμιση αφορά τόσο το δημόσιο όσο και ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν το κοινό και απαιτείται σχετική αναμονή σε σειρά.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι πλείστες τράπεζες εδώ και καιρό έχουν εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο, σε μία προσπάθεια καλύτερης και αμεσότερης εξυπηρέτησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, για τις οποίες η αναμονή επιβαρύνει ή ταλαιπωρεί την υγεία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση