ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας: Μπλοκαρισμένο στο Ανώτατο το ν/σ για επίδομα ασθενείας στους άνω των 63

Εξήγησα πολλές φορές στην Επιτροπή Εργασίας και παρακάλεσα να περάσει ο νόμος που υποβάλαμε, ακριβώς επειδή είμαστε εν μέσω πανδημίας, ανέφερε η κ. Αιμιαλιανίδου

ΚΥΠΕ

Μπλοκαρισμένο στο Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση, το οποίο εξασφαλίζει στους άνω των 63 ετών να αιτηθούν επίδομα ασθενείας και ανεργιακό επίδομα, όπως είπε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Το πρόβλημα της στέρησης επιδόματος ασθενείας και ανεργιακού επιδόματος στους εργαζόμενους άνω των 63 ετών, οι οποίοι έχουν επιλέξει να μη συνταξιοδοτηθούν, συζητήθηκε την Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, ενώπιον και της Υπουργού Εργασίας.

Η Υπουργός ανέφερε ότι νομοσχέδιο που καλύπτει τις περιπτώσεις αυτές, κατατέθηκε από τον Μάρτιο του 2021. «Εξήγησα πολλές φορές στην Επιτροπή Εργασίας και παρακάλεσα να περάσει ο νόμος που υποβάλαμε, ακριβώς επειδή είμαστε εν μέσω πανδημίας. Δυστυχώς η αντιπολίτευση αποφάσισε να αλλάξει όλο το νομοσχέδιο, χωρίς να γνωρίζει τον σωστό τρόπο του νόμου Κοινωνικών Ασφαλίσεων», είπε η Υπουργός και είπε ότι θα χρειαστεί να συμβουλευθεί τον Γενικό Εισαγγελέα, για τους χειρισμούς που μπορούν να γίνουν, ώστε να κατατεθεί εκ νέου ο νόμος για το επίδομα ασθενείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Καυκαλιάς, τόνισε ότι «καμία πλευρά δε θα πρέπει να περιχαρακώνεται στις θέσεις της, όταν άνθρωποι 63+ ετών, που έχουν προσβληθεί από COVID-19 αυτή την περίοδο, δεν έχουν το δικαίωμα σε επίδομα ασθενείας».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, τόνισε την έγκαιρη υποβολή νομοσχεδίου για το θέμα. «Δυστυχώς η επιμονή της αντιπολίτευσης να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο αντισυνταγματικές πρόνοιες, οδήγησε την όλη προσπάθεια σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να βρεθεί ο σωστός τρόπος, ώστε να επανέλθει το αρχικό νομοσχέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση