ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Έτοιμο το σχέδιο για το νέο μοντέλο της οικονομίας

Καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί

ΚΥΠΕ

H Κυβέρνηση είναι η μόνη που έδωσε έμπρακτα έμφαση, τόσο με πολιτικές, όσο και με κονδύλια στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος αναφέρει πως η Κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο μοντέλο της οικονομίας, σε συνδιαβούλευση με τα κόμματα και καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις αναφορές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, για την ανάγκη επαναπροσανατολισμού της κυπριακής οικονομίας, δίνοντας έμφαση σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση είναι η μόνη που έδωσε έμπρακτα έμφαση, τόσο με πολιτικές, όσο και με κονδύλια στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας», προσθέτοντας ότι «σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, που πέτυχε την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ, με τεράστιες προοπτικές αλλά και κίνητρα για αύξηση της παραγωγής γάλακτος, τα οποία προβλέπονται και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το σχέδιο για το νέο μοντέλο της οικονομίας, σε συνδιαβούλευση με τα κόμματα και καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί, ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί», αναφέρει.

Σε σχέση με τις αναφορές του κ. Κυπριανού, για προσπάθεια απορρύθμισης της εργασίας, επισημαίνει πως «είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη που, όχι μόνο σεβάστηκε πλήρως όλες τις εργατικές νομοθεσίες και δεν πήρε μέτρα εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων, όπως έγινε την περίοδο 2011-2012, αλλά θεσπίζει την κατώτατη σύνταξη και τον κατώτατο μισθό».

Όσον αφορά στην κατάργηση της αναλογιστικής μείωσης του 12%, σημειώνει ότι «κάποιος θα ανέμενε από το ΑΚΕΛ να είναι πιο σοβαρό όσον αφορά την βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το οποίο εξαρτάται η ευημερία των εργαζομένων και να ευθυγραμμιστεί μαζί με την κυβέρνηση στην πολιτική για διενέργεια μελετών όσον αφορά τις όποιες αλλαγές».

Καλεί, τέλος, το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί με αυτές τις φιλοαναπτυξιακές και φιλεργατικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρά να προβαίνει σε μια αντιπαραγωγική αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση