ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:02
 

Έκκληση Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για απαγόρευση της χρήσης του κυανίου

Οι περιβαλλοντιστές «ζητούν την πλήρη απαγόρευση της ‘δεδομένου ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος’ για την προστασία του περιβάλλοντος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει τα ψηφίσματα του 2010 και του 2017 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με την πλήρη απαγόρευση της χρήσης του κυανίου στην Μεταλλευτική Βιομηχανία.
 
 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει στο ψήφισμα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 5ης Μαΐου 2010 με τίτλο «Απαγόρευση της εξόρυξης μετάλλων με χρήση κυανίου»  καταλήγει στην απόφαση ότι «η προστασία των υδάτινων πόρων όπως επίσης η προστασία της βιοποικιλότητας, είναι δυνατόν να επιτευχθούν μόνο με την απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων».
 
Ως εκ τούτου, «ζητεί την πλήρη απαγόρευση της ‘δεδομένου ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος’ για την προστασία του περιβάλλοντος».
 
Στο ψήφισμα της 27ης Απριλίου 2017 με τίτλο «Εφαρμογή της οδηγίας για τα απόβλητα ορυχείων» το Ευρωκοινοβούλιο, επαναλαμβάνει το αίτημά του στην Κομισιόν, «να εισηγηθεί την πλήρη απαγόρευση της χρήσης τεχνικών εξόρυξης με χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ταχύτερο δυνατό, ιδίως υπό το φως της διαθεσιμότητας μη τοξικών εναλλακτικών λύσεων και ζητεί από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν άμεσα τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση των λιμνών απορριμμάτων κατεργασίας που περιέχουν κυανίδια».
 
 H Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου αναφέρει ότι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Τσεχία έχουν ήδη απαγορεύσει την χρήση κυανίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X