ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχονται αλλαγές στον καταρράκτη της Κρήτου Τέρρα

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οι προειδοποιήσεις για ελλείψεις που απειλούν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα, έπιασαν τόπο. Την Παρασκευή είχαν συνάντηση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τεχνικοί του γραφείου Έπαρχου Πάφου, του Τμήματος Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του Ταμείου Θήρας, του Δασονομείου, της Πυροσβεστικής του Τμήματος Υδάτων, και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου της Κρήτου Τέρρα.

Με το τέλος της είχαν ληφθεί αποφάσεις και δόθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής ως τουριστικό σημείο και φυσικά την προσπάθεια διασφάλισης της ασφάλειας των επισκεπτών. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Κρήτου Τέρρα Δέρβη Χαραλάμπους, αποτελούν τη δημιουργία γέφυρας, η οποία θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο μονοπάτι.

Η διαδρομή θα περνά από τους καταρράκτες και θα οδηγεί μέχρι το αρχικό σημείο εκκίνησης της. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αποφεύγεται ο συνωστισμός των επισκεπτών, ο οποίος μπορεί να είναι επικίνδυνος ειδικότερα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά την συνάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία χώρων υγιεινής και μικρού αναψυκτήριου για τους επισκέπτες.

Καθορίζονται επίσης χώροι στάθμευσης, σε εύλογη απόσταση από τους καταρράκτες.

Καθορίζονται επίσης χώροι στάθμευσης, σε εύλογη απόσταση από τους καταρράκτες, και πάλι για σκοπούς ασφαλείας. Αναμένονται πλέον οι τελικές αποφάσεις και σχεδιασμός από τα αρμόδια τμήματα και η εκτίμηση του κόστους του έργου το οποίο θα δουν οι υπηρεσίες και θα αναληφθεί από το κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Πρώτιστο μέλημα των υπηρεσιών είναι να μην υπάρχει αρνητικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος λόγω των αλλαγών.

Παραμένει κλειστός ο δρόμος

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα ισχύουν τα υφιστάμενα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε πρόσφατα το κοινοτικό συμβούλιο της Κρήτου Τέρρα. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στους καταρράκτες είναι κλειστή για οχήματα, ενώ καθορίστηκε συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης απόστασης μισού χιλιομέτρου από τον πρώτο καταρράκτη.

Ο κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους υπογραμμίζει ότι μέχρι να προχωρήσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, το κοινοτικό συμβούλιο δεν φέρει ευθύνη για τυχόν προβλήματα και θέματα ασφαλείας, αλλά ούτε και για τα σκύβαλα που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες. Υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τους καταρράκτες ανέρχονταν σε δύο χιλιάδες ημερησίως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X