ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

ΟΗΕ: Απόκλιση - ρεκόρ στους στόχους για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής

αποτίμηση του ΟΗΕ έρχεται λίγες ημέρες μετά τη Κλιματική Διάσκεψη του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στην Πολωνία

ΠΗΓΗ: Reuters

Οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου το 2030, μπορεί να είναι 13 έως 15 δισεκατομμύρια τόνους περισσότεροι από το απαιτούμενο επίπεδο ώστε η παγκόσμια θερμοκρασία να διατηρηθεί εντός στόχου μέσα στον αιώνα.

Η ένατη έκθεση του Περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) ανέλυσε τις πολιτικές περιορισμού των επικίνδυνων αερίων που εφαρμόζουν οι χώρες και κατά πόσο αυτές είναι επαρκείς για τη συγκράτηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας σε ρυθμό αύξησης μικρότερο των 2 βαθμών Κελσίου.

Η αποτίμηση του ΟΗΕ έρχεται λίγες ημέρες μετά τη Κλιματική Διάσκεψη του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στην Πολωνία μεταξύ 2 και 14ης Δεκεμβρίου, και από τις συνομιλίες της οποίας θα προκύψει ένα βιβλίο κανόνων για τον τρόπο εφαρμογής της Συμφωνίας των Παρισίων (2014) που θέτει όριο στην αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών μεταξύ 1,5 και 2 βαθμών κελσίου.

Η UNEP ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σημείωσαν το 2017 ρεκόρ με 53,5 δισεκατομμύρια τόνους

Η UNEP ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σημείωσαν το 2017 ρεκόρ με 53,5 δισεκατομμύρια τόνους, ύστερα από τρία έτη μειώσεων.

Ωστόσο, το 2030 οι εκπομπές θα χρειαστεί να είναι κατά περίπου 25% και 55% χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά ώστε να επανέλθει σε τροχιά ο στόχος περιορισμού της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κατά 2 και 1,5 βαθμό Κελσίου, αντίστοιχα.

Η αύξηση στις εκπομπές και η υστέρηση στις αναληφθείσες δράσεις, σημαίνει ότι το «η απόσταση για την επίτευξη του στόχου θα είναι φέτος μεγαλύτερη παρά ποτέ», σημειώνεται στην έκθεση.

«Εάν το κενό αυτό δεν κλείσει έως το 2030 , είναι πολύ λογικό ο στόχος μείωσης της θερμοκρασίας να καταστεί ανέφικτος. Για να κρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, θα απαιτηθεί τριπλασιασμός προσπαθειών και μέτρων ενώ για τον πιο φιλόδοξο στόχο της 1,5 μονάδας, θα απαιτηθεί πενταπλασιασμός», προστίθεται στην έκθεση.

«Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες 20 οικονομίες του πλανήτη, της λεγόμενης ομάδος G20, είναι συνολικά εκτός τροχιάς στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για το 2030», καταλήγει η αναφορά της UNEP.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X