ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δύο πύργοι έρχονται στον Πύργο Λεμεσού

Το Zaria Development θα είναι τουριστική και οικιστική ανάπτυξ χωρητικότητας 75 διαμερισμάτων

Newsroom K

Την ανέγερση δύο κτηρίων 15 και 13 ορόφων συνολικής χωρητικότητας 75 διαμερισμάτων προγραμματίζει η εταιρεία Anolia Holdings LTD εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Πύργου στη Λεμεσό.  Πιο συγκεκριμένα το ΠΕ χωροθετείται σε απόσταση 3km νότια από τον πυρήνα της Κοινότητας Πύργου και 15km από τον πυρήνα της πόλης της Λεμεσού. Ανατολικά της ανάπτυξης σε απόσταση 500 m περίπου βρίσκεται ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός (ΑΗΚ) της Μονής. Το έργο βρίσκεται σε απόσταση 3 km περίπου νοτιοδυτικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Μονή, 3 km περίπου νοτιοανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Παρεκκλησιάς και σε απόσταση 4.5km περίπου ανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Αγίου Τύχωνα. 

Νοτιοδυτικά του ΠΕ σε απόσταση περίπου 1km βρίσκεται ιδιωτική μαρίνα. Επίσης, στην περιοχή κοντά στην παραλία υπάρχουν ξενοδο-χειακές μονάδες και διάφορα οικιστικά και τουριστικά συγκροτήματα. Γενικά, η περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα ανεπτυγμένη με αποτέλεσμα
να υπάρχουν αυξημένα επίπεδα θορύβου, να υπάρχει απουσία πανίδας και σημαντικών ειδών και ποσοτήτων χλωρίδας.

Χαρακτηριστικά του έργου 

Το Zaria Develeopment θα διαθέτει εσωτερική και εξωτερική κολυμβητική δεξαμενή, παιδότοπους, γυμναστήριο και χώρους πρασίνου. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 18 θέσεις στάθμευσης οχημάτων στον ισόγειο εξωτερικό χώρο. Οι θέσεις αυτές θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τους επισκέπτες. Εννέα θέσεις θα εξυπηρετούν ΑΜΕΑ. Επίσης, έχει σχεδιαστεί χώρος στάθμευσης για ποδήλατα. Όπως αναφέρεται στην Μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον,  το δυτικό κτήριο ύψους 76 μέτρων διαθέτει 41 διαμερίσματα με 15 οικιστικούς ορόφους. Το ανατολικό κτήριο ύψους 68 μέτρων διαθέτει 34 διαμερίσματα και 13 οικιστικούς ορόφους. 

Η ανάπτυξη θα διαθέτει και υπόγειους χώρους οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης για τους κάτοικους (162 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 3 χώροι είναι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα), εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, spa, παιδότοπος, γραφεία διαχείρισης και συντήρησης και αποδυτήρια. Επίσης, το ισόγειο περιλαμβάνει το χώρο υποδοχής, lobbies, χώρους αναμονής και γυμναστήριο.

Στο μεσοπάτωμα του ανατολικού κτηρίου θα υπάρχουν μικροί χώροι για βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο και στο δυτικό κτήριο θα υπάρχει κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης/αναμονής. Τα 75 διαμερίσματα χωρίζονται σε 5 διαφορετικούς τύπους με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
14 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου,
29 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων,
22 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων,
8 penthouses, και
2 executive penthouses. 

Νέες θέσεις εργασίας

Αναμένεται ότι για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στο εργοτάξιο θα απασχολούνται κατά μέσο όρο 350 άτομα ενώ υπολογίζεται ότι σε εργοτάξια αυτού του είδους ο ανώτατος όγκος υγρών αποβλήτων που παράγεται ημερησίως ανέρχεται στα 40 λίτρα/εργαζόμενο. Με βάση αυτή την παραδοχή οι εκτιμώμενες μέγιστες ποσότητες παραγόμενων υγρών αποβλήτων στο στάδιο της κατασκευής του ΠΕ υπολογίζονται σε 14m3/ημέρα.

Αναστρέψιμες οι επιπτώσεις

Για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας της οικιστικής τουριστικής ανάπτυξης προηγείται μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον η εταιρεία έχει αναθέσει στην εταιρεία Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε την εκπόνηση μελέτης εκτίμησης επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Στην μελέτη της η εταιρεία εκτιμά ότι οι επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου είναι μικρές, βραχυπρόθεσμες και αναστρέψιμες καθώς, στην περιοχή υπάρχουν παρόμοιες αναπτύξεις όπως ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες, οι οποίες έχουν διαφοροποιήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μελέτης.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

Σημαντικό να αναφερθεί ότι παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο, η BidX1 συνεχίζει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ