ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ένα δωδεκάμηνο οι τιμές των ακινήτων στην Ιρλανδία αυξήθηκαν κατά 8

Σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης έχει επανέλθει η αγορά κατοικίας στην Ιρλανδία

Kathimerini.gr

Σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης έχει επανέλθει η αγορά κατοικίας στην Ιρλανδία, καθώς, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, κατά το δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2015 - Νοεμβρίου 2016 η αύξηση των τιμών άγγιξε το 8,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν μάλιστα η σχετική άνοδος δεν είχε ξεπεράσει το 4,2%. Τον Νοέμβριο του 2016, η αύξηση των αγοραπωλησιών ήταν της τάξεως του 12,3% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του κλάδου, σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση των τιμών έχει διαδραματίσει η θεσμοθέτηση ενός προγράμματος για την παροχή διευκολύνσεων και φορολογικών κινήτρων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, όπως επίσης και η χαλάρωση των όρων δανειοδότησης. Στο Δουβλίνο, η ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 5,9%, με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται σε 387.851 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι τιμές αυξήθηκαν κατά 12,8%, με τη μέση τιμή να αγγίζει τις 237.842 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, στο σύνολο της χώρας, οι αξίες των κατοικιών παραμένουν 31,5% χαμηλότερα από το προηγούμενο ανώτερο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί το 2007, πριν δηλαδή ξεκινήσει η πολυετής πτώση τους που ολοκληρώθηκε το 2013. Από τότε και μέχρι σήμερα, η αύξηση έχει αγγίξει το 50,2%, ενώ ειδικά στο Δουβλίνο η άνοδος έχει ανέλθει στο 65,8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ