ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βρετανία: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Όσα ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης κινδύνων Verisk Maplecroft.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η πρόσβαση σε κοιτάσματα 600 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ή ποσοστό 40% της παγκόσμιας ανακτήσιμης ποσότητας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, απειλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τα περισσότερα από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι καταιγίδες, οι πλημμύρες και οι ακραίες θερμοκρασίες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία διαχείρισης κινδύνων Verisk Maplecroft.

Ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 10% των ανακτήσιμων ενεργειακών αποθεμάτων που είναι εκμεταλλεύσιμα, βρίσκονται σε περιοχές ακραίου κινδύνου, σύμφωνα με την αξιολόγηση της αναφερόμενης συμβουλευτικής εταιρίας, ενώ περίπου το 1/3 των περιοχών κοιτασμάτων χαρακτηρίζονται περιοχές υψηλού κινδύνου για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για τη Σαουδική Αραβία, η υπερβολική ζέστη, η έλλειψη νερού, αλλά και οι αμμοθύελλες, μπορεί να αποτελέσουν την «Αχίλλειο Πτέρνα», σύμφωνα με την έρευνα.

Για τη δεύτερη σε παραγωγή πετρελαϊκή χώρα της Αφρικής, τη Νιγηρία, όπου τα φυσικά ενεργειακά αποθέματα βρίσκονται γύρω από το σύστημα του Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, η ξηρασία, αλλά και οι πλημμύρες αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές, όπως τονίζεται στην ίδια έρευνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση