ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Περιβάλλοντος: Επιτακτικό να κινηθούμε άμεσα για την κλιματική αλλαγή

H θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, το κομμάτι των ρύπων, η διαχείριση της ενέργειας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί, ανέφερε η Κλέλια Βασιλείου

ΚΥΠΕ

Στην εκτίμηση ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αποτελούν ένα κομμάτι του κόσμου και του πλανήτη το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα ευάλωτο στα θέματα κλιματικής κρίσης προέβη η Κλέλια Βασιλείου Επίτροπος Περιβάλλοντος, προσθέτοντας πως όπως παρουσιάζονται οι αριθμοί είναι τουλάχιστον επιτακτικό να κινηθούμε σύντομα και άμεσα, με τρόπους οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την περιοχή.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Βασιλείου σημείωσε πως «η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται, το κομμάτι των ρύπων, η διαχείριση της ενέργειας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί».

Προσπαθούμε, συνέχισε, «να βρούμε τρόπους να δούμε πως θα γίνουν οι αντίστοιχες προτάσεις οι οποίες να είναι αποτελεσματικές μετρήσιμες και να προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες».

Ακολούθως συνεχάρη το Ινστιτούτο Κύπρου και το Δίκτυο Συνεργατών του για όλη την δουλειά και τα αποτελέσματα των θεματικών ομάδων τα οποία είναι πολύ σπουδαία και χρήσιμα. Πρόσθεσε επίσης πως μόνο η επιστημονική προσέγγιση, τα επιστημονικά εργαλεία είναι εκείνα τα οποία μας δίνουν τις κατευθύνσεις για την πορεία για να οργανωθεί όλο αυτό το πλαίσιο σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το οποίο να αφορά όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου .

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Βασιλείου στο σχέδιο δράσης της Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, «θα κληθεί να τακτοποιήσει όλα εκείνα τα οποία για δεκαετίες αφήναμε να περνούν χωρίς να δίνουμε την ανάλογη σημασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση