ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Να διορθώσουμε τη ζημιά που δημιουργήσαμε στον πλανήτη

«Αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινήτου όπου είναι εφικτό»

ΚΥΠΕ

Οι άνθρωποι οφείλουμε να διορθώσουμε τη ζημιά που δημιουργήσαμε στον πλανήτη γιατί το μέλλον μας ως ανθρωπότητα δεν προδιαγράφεται ιδιαίτερα ευοίωνο αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, αναφέρει η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου με αφορμή την Ώρα της Γης.

Σε γραπτή δήλωσή της, η κ. Βασιλείου λέει ότι η φετινή Ώρα της Γης, σημαίνει την ενεργοποίηση του κάθε ενός μας ξεχωριστά αλλά και κάθε οργανωμένου συνόλου σε όλα τα επίπεδα ως προς τη δράση εκείνη που οφείλουμε να αναλάβουμε προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

«Ήδη μετά από ένα χρόνο πανδημίας αντιλαμβανόμαστε όλοι την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών άμυνας τόσο του πλανήτη όσο και του κάθε ενός μας προσωπικά. Η προσβολή της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες δείχνει τα δόντια της, καθώς οι φυσικοί μηχανισμοί προστασίας μοιάζουν αδύναμοι να μας προστατέψουν» σημειώνει.

Η υπερβολική χρήση ή και κατασπατάληση των προϊόντων της γης, όπως είναι τα υλικά δόμησης, σίτισης, νερού, η ρύπανση του αέρα από τα αέρια του θερμοκηπίου εξαιτίας της χρήσης ορυκτών πόρων επιβάλλουν σε όλους μας αναθεώρηση για τα όσα αλόγιστα ξοδεύουμε και δεν μπορούν να αναπληρωθούν, αναφέρει.

Λέει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που περιλαμβάνει την Κυκλική Οικονομία, αλλά και την Στρατηγική για την προστασία και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας αποτελούν μονόδρομο.

Η κ. Βασιλείου παραθέτει μια σειρά από προτροπές, όπως το να γίνουμε πιο προσεκτικοί με τα όσα μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε ή να γίνουμε πιο προσεκτικοί με τις αγορές μας και να διαχειριζόμαστε τα απόβλητα μας πριν τα παράξουμε και προτού γίνουν πρόβλημα.

Δεν ρυπαίνουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη φύση και δεν επιτρέπουμε σε άλλους να ρυπαίνουν, συνεχίζει. Επιλέγουμε, προσθέτει, προσεκτικά την ποιότητα της τροφής μας, και δεν σπαταλάμε τρόφιμα ενώ σημειώνει ότι χρησιμοποιούμε μόνο όση ενέργεια χρειαζόμαστε.

«Αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινήτου όπου είναι εφικτό. Μας αφορά η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και επιλέγουμε πιο φιλικά υλικά, μέσα και τρόπους τόσο στη φύση όσο και στις καλλιέργειες. Προστατεύουμε το πράσινο. Μαθαίνουμε για τη σωστή λειτουργία των οικοσυστημάτων και τα ενισχύουμε» συμπληρώνει η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Aς χρησιμοποιήσουμε απόψε αυτά τα 60 λεπτά συσκότισης για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, αλλά και για να αναλογιστούμε τη δική μας δράση, προστατεύοντας το κοινό μας σπίτι, καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση