ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:53
 

Έρχονται αλλαγές στον καταρράκτη της Κρήτου Τέρρα

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οι προειδοποιήσεις για ελλείψεις που απειλούν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα, έπιασαν τόπο. Την Παρασκευή είχαν συνάντηση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τεχνικοί του γραφείου Έπαρχου Πάφου, του Τμήματος Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι του Ταμείου Θήρας, του Δασονομείου, της Πυροσβεστικής του Τμήματος Υδάτων, και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου της Κρήτου Τέρρα.

Με το τέλος της είχαν ληφθεί αποφάσεις και δόθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής ως τουριστικό σημείο και φυσικά την προσπάθεια διασφάλισης της ασφάλειας των επισκεπτών. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Κρήτου Τέρρα Δέρβη Χαραλάμπους, αποτελούν τη δημιουργία γέφυρας, η οποία θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο μονοπάτι.

Η διαδρομή θα περνά από τους καταρράκτες και θα οδηγεί μέχρι το αρχικό σημείο εκκίνησης της. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αποφεύγεται ο συνωστισμός των επισκεπτών, ο οποίος μπορεί να είναι επικίνδυνος ειδικότερα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά την συνάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία χώρων υγιεινής και μικρού αναψυκτήριου για τους επισκέπτες.

Καθορίζονται επίσης χώροι στάθμευσης, σε εύλογη απόσταση από τους καταρράκτες.

Καθορίζονται επίσης χώροι στάθμευσης, σε εύλογη απόσταση από τους καταρράκτες, και πάλι για σκοπούς ασφαλείας. Αναμένονται πλέον οι τελικές αποφάσεις και σχεδιασμός από τα αρμόδια τμήματα και η εκτίμηση του κόστους του έργου το οποίο θα δουν οι υπηρεσίες και θα αναληφθεί από το κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Πρώτιστο μέλημα των υπηρεσιών είναι να μην υπάρχει αρνητικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος λόγω των αλλαγών.

Παραμένει κλειστός ο δρόμος

Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα ισχύουν τα υφιστάμενα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε πρόσφατα το κοινοτικό συμβούλιο της Κρήτου Τέρρα. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στους καταρράκτες είναι κλειστή για οχήματα, ενώ καθορίστηκε συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης απόστασης μισού χιλιομέτρου από τον πρώτο καταρράκτη.

Ο κοινοτάρχης Δέρβης Χαραλάμπους υπογραμμίζει ότι μέχρι να προχωρήσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, το κοινοτικό συμβούλιο δεν φέρει ευθύνη για τυχόν προβλήματα και θέματα ασφαλείας, αλλά ούτε και για τα σκύβαλα που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες. Υπολογίζεται ότι τον Αύγουστο ο αριθμός των ατόμων που επισκέφθηκαν τους καταρράκτες ανέρχονταν σε δύο χιλιάδες ημερησίως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X