ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Hydrogen, why Cyprus has the edge

Ο Δρ Γιώργος Πεχλιβάνογλου, ειδικός σε θέματα αιολικής ενέργειας, στο Green Agenda Cyprus Summit

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Δρ Γιώργος Πεχλιβάνογλου

Ο Γιώργος Πεχλιβάνογλου σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός (BSc) και ολοκλήρωσε το MSc στην Τεχνολογία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Oldenbur στη Γερμανία.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στον τομέα της Αeroservoelasticity των ανεμογεννητριών στο TU Berlin της Γερμανίας και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο ίδιο ινστιτούτο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 90 επιστημονικές εργασίες και κατέχει περισσότερες από 13 εθνικές και διεθνείς εφευρέσεις.

Ο Γιώργος Πεχλιβάνογλου έχει 18 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας στην αγορά της αιολικής ενέργειας και 10 χρόνια εμπειρίας ως ειδικός σχεδιαστής αιολικής ενέργειας και τεχνικός επιθεωρητής ανεμογεννητριών με διεθνείς συνεργασίες, ενώ έχει και παγκόσμιο πορτφόλιο έργων. Κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή της SMART BLADE GmbH για 8 χρόνια και έχει δημιουργήσει πολλές παγκόσμιες συνεργασίες με εταιρείες όπως τις 3M, Vestas, Nordex κ.ά.

Είναι πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Αιολικής Ενέργειας στην Αμερικανική Εταιρεία Μηχανολόγων Μηχανικών (ASME) και μέλος του Γερμανικού Επιμελητηρίου Μηχανικών (VDI), καθώς και πρώην εκπρόσωπος του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αιολικής Ενέργειας (EAWE).

Ο δρ Γ. Πεχλιβάνογλου αυτή τη στιγμή είναι γενικός διευθυντής του Ομίλου Eunice Energy Group.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση