ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γ. Τούνμπεργκ ξαναχτυπά: «Οι πολιτικοί ηγέτες εξακολουθούν να αδιαφορούν για το κλίμα»

«Οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει τον στόχο για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη» δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια

Kathimerini.gr

Με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, συναντήθηκε την Τρίτη η νεαρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο το 2018 μετά την μοναχική διαμαρτυρία της για την κλιματική αλλαγή έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στην Στοκχόλμη.

«Πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Σουηδίας, εξακολουθούν να βρίσκονται σε άρνηση για την απειλή από τις κλιματικές αλλαγές. Εμείς οι ακτιβιστές για το κλίμα έχουμε κάνει ούτε και ξέρω πόσες συναντήσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία και πρόκειται, βασικά, για την ίδια συζήτηση κάθε φορά – υπάρχει απόλυτη άρνηση», είπε η Τούνμπεργκ σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση.

«Οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει τον στόχο για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε μια άνοδο της θερμοκρασίας 1,5 βαθμού σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να το αποδεχθούμε αυτό. Αν κανένας δεν ασκεί πιέσεις σε αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, προφανώς δεν θα κάνουν τίποτα», είπε.

«Όπως είναι η κατάσταση τώρα, αυτοί που δεν παίρνουν στα σοβαρά την κλιματική κρίση και δεν την αντιμετωπίζουν ως κρίση, δυστυχώς αποτελούν μέρος του προβλήματος» σημείωσε.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση στο Instagram, ο Λεβέν σημείωσε ότι η Σουηδία αποτελεί μια κινητήρια δύναμη στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, καθώς η βιομηχανία της κάνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα και βοηθά άλλες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Η Σουηδία έχει την ευκαιρία να γίνει το πρώτο παγκοσμίως απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα κράτος-πρόνοιας, αλλά χρειάζεται να αυξήσουμε τον ρυθμό της αλλαγής», υπογράμμισε ο Λεβέν. «Χρειαζόμαστε να γίνουν νέα βήματα».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση